Larnaka Gençlerbirlği Spor Kulübü ile Noyanlar Şirketler Grubu işbirliğinde, yeni başlayanlar için İskele'de yüzme kursları gerçekleştiriliyor. Kurslara yerli-yabancı her yaş grubundan çok sayıda kişinin yoğun katılımı oluyor.

Yaz dönemimde yüzmeye artan ilgiye İskele'de Royal Sun Residence'ta bulunan Noyanlar Wellness ve CrossFit Center ev sahipliği yapıyor.

Kıbrıs Yüzme Federasyonu bünyesindeki Larnaka Gençlerbirlği Spor Kulübü ile Noyanlar Şirketler Grubu işbirliğiyle gerçekleştirilen kurslar, yüzmeye yeni başlayan hem yetişkinler hem de çocuklara yönelik iki bölümden oluşan seanslarla yüzme eğitimleri veriliyor.

Her yaştan yüzücüye eğitim veriliyor

Larnaka Gençlerbirlği Spor Kulübü'nün, son bir yılda lisans alarak, Lefkoşa  ve İskele bölgesindeki yetişkinler ve 13 yaş altı çocuklar da dahil olmak üzere her yaştan yüzücüye eğitim veren tek resmi kulüp haline geldiği de kaydedildi.

Kurslarda, Salı ve Cuma günleri yetişkinler ve çocuklar için iki seanstan oluşan yüzme kursları veriliyor. Bir saat aralıklarla iki bölümden oluşan seansların ilk bölümü 16:30 ile 17:30 arasında, ikinci bölümü 17:30 ile 18:30 arasında gerçekleşiyor.

Hem yerli halkın hem de Kuzey Kıbrıs'a tatile gelenler, yüzme yeteneği kazanmak ya da yüzme becerisini geliştirmek amacıyla  kurslara yoğun ilgi gösteriyor.

Noyanlar’a teşekkür

Kurslar hakkında konuşan Antrenör Cem Dağdelen, Noyanlar Şirketler Grubu Genel Direktörü Ahmet Noyan'a İskele bölgesindeki tek yüzme kursunu organize ettiği için özellikle teşekkür etti.

Cem Dağdelen, yüzme kulübünün, bir sahil kasabası olan İskele için büyük önem taşıdığını ifade ederek, “Yüzme branşı kurslarında yoğun bir şeklide eğitimler veriyoruz. Eğitimler sonunda kursiyerlere sertifikalarını takdim edeceğiz. Ayrıca Kasım ayında yapılacak yarışmanın kazananları, Kıbrıs Yüzme Federasyonu tarafından lisanslı yüzücüler olarak tanınacak. Bu nedenle Noyanlar Şirketler Grubu'na sürekli desteklerinden dolayı teşekkürlerimi iletirim” diye konuştu.

Antrenör Cem Dağdelen, çalışma arkadaşları Bahar Mevlit ve Jale Dinçerler ile Koordinatör Şükrü Günsoy’un da kendisiyle aynı fikirde olduklarını belirterek, daha fazla insanın yüzmeyi öğrenmesi adına İskele Belediyesi’nin havuz yapmasından memnun olacaklarını söyledi.