Mağusa Suriçi Derneği (MASDER) ve Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi işbirliğinde ülkemize gelen Prof. Nicholas Faucherre, Mağusa Suriçi mazgallarındaki farklı tarihsel dönemlerde gerçekleşen fiziki dönüşümleri yorumlayıp, belgelenmesini yapacak.  

Prof. Nicholas Faucherre ve ekibi yapılan ölçümler, alınan fotoğraf ve toplanan veriler önümüzdeki 3-4 aylık dönemde analiz edilip sonuçlandıracağı öğrenildi.  

 

MASDER sayfasında MASDER Başkan Yardımcısı Serdar Atai tarafından yapılan paylaşım şu şekilde: 

 

Bu hafta içerisinde MASDER-DAÜ Mimarlık Fakültesi işbirliğiyle 3 yıl evvel başlayan ama yarım kalan bir çalışmayı daha tamamlama aşamasına geldik. Prof. Nicholas Faucherre pandemi döneminde bu çalışma için yine gelmeyi denemiş ama bir son dakika düzenlemesine; "72 saat evvelden yapılmış negatif pcr sonucu olmadan Ercan'dan giriş yapamaz" takılarak İstanbul'dan Paris'e geri uçmak zorunda kalmıştı. Faucherre nihayet Philip ve Fabio isimli ekip arkadaşlarıyla gelerek, DAÜ'deki hocalarımız ve araştırmacı gençlerimizin de katkıları ile "Mağusa Suriçi Mazgallarında farklı tarihsel dönemlerde gerçekleşen fiziki dönüşümlerin incelenerek yorumlanması ve belgelenmesi" isimli saha çalışmasını bitirebildi. Yapılan ölçümler, alınan fotoğraf ve toplanan veriler önümüzdeki 3-4 aylık dönemde analiz edilip sonuçlandırılacak. Bundan sonraki hedefimiz, düzenlenecek bir konferansla bu bilimsel çalışmayı tanıtmak ve birkaç farklı dilde kitapçık olarak baskısını yapmak olacak.