Polis bülteni yine kabarık… Ülkemizde kanunsuz uyuşturucu madde (hintkeneviri) tasarrufu, hayvan hırsızlığı ve sahtekarlıkla kredi temini, hırsızlık, iş kazası ve yangın gibi olaylar polis bültenine yansıdı.

KANUNSUZ UYUŞTURUCU MADDE (HİNTKENEVİRİ) TASARRUFU

  Polis Basın Subaylığı’ndan veriln bilgiye göre, 25.05.2023 tarihinde, saat 19:00 sıralarında, Gazimağusa’da, M.C.N.(E-26)’nin kalmakta olduğu ikametgahta, Narkotik ve Kaçakçılıgı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan aramada, yaklaşık 30 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir adet hassas terazi bulunarak emare olarak alınmıştır. Bahse konu şahıs tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

HAYVAN HIRSIZLIĞI VE SAHTEKARLIKLA KREDİ TEMİNİ

21-22 Nisan 2023 tarihleri arasında, Serhatköy’de bir şahsa ait ağıl içerisinden, 3 küçükbaş hayvanın (iki baş kuzu ve bir baş oğlak) çalınması ile ilgili olarak yürütülen ileri soruturmada, meselede zanlı olarak görülen H.I.(E-37) tutuklanmıştır.

Soruşturma kapsamında H.I.’nın çalmış olduğu 3 küçükbaş hayvanı, Güzelyurt’ta bir şahsa borcu karşılığında vermek suretiyle, sahtekarlıkla 4,000 TL kredi temin ettiği tespit edilmiştir. Soruşturma devam etmektedir.

HIRSIZLIK

1.17.05.2023 tarihinde, Yayla köyünde, bir şahsa ait tarla içerisinden 4 adet rulo balyanın çalınması ile ilgili olarak yürütülen ileri soruturmada, meselede zanlı olarak görülen İ.Ö.(E-42) tutuklanmıştır. Soruşturma devam etmektedir.

2.25.05.2023 tarihinde, saat 20:00 sıralarında, Demirhan’da faaliyet gösteren bir süpermarkete müşteri olarak giden A.N.A.I.(E-19)’nın, market içerisinde satışa sunulan toplam 627,28 TL değerindeki 2 şişe alkollü içki ve buz paketini alıp, ödeme yapmadan market dışına çıkarmak suretiyle çaldığı tespit edilmiştir. Bahse konu şahıs tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

İŞ KAZASI

25.05.2023 tarihinde, saat 11:30 sıralarında, Gazimağusa’da Hakkı DEMİR (E-53), bir binanın çatı katında tamir maksatlı kiremit topladığı sırada, dengesini kaybetmesi sonucu yaklaşık 3 metre yükseklikten beton zemine düşerek yaralanmıştır. Adı edilen kaldırıldığı Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavisinin ardından, belinde kırık teşhisi nedeniyle cerrahi servisinde müşahede altına alınmıştır. Soruşturma devam etmektedir.

YANGIN

1.25.05.2023 tarihinde, saat 17:00 sıralarında, Tuzluca köyünde, ağıllar bölgesinde meydana gelen yangın sonucu toplam 7 dönümlük alan içerisindeki kuru otlar ile bir dönüm biçilmemiş arpa yanmıştır. Yangın İtfaiye ekipleri tarafından söndürülmüş olup, soruşturma devam etmektedir.

2.25.05.2023 tarihinde, saat 16:30 sıralarında, Gazimağusa’da St. Barnabas Kilisesi’nin arkasında bulunan bir tarla içerisinde, muhtemelen elektrik tellerinin birbirine temas ederek atılan kıvılcımların kuru otları tutuşturması sonucu bir yangın geldi. Yangın İtfaiye ekipleri tarafından söndürülmüş olup, çıkan yangın sonucu 5 dönümlük alan içerisindeki arpa anızları yanmıştır. Soruşturma devam etmektedir.

TRAFİK DENETİMLERİ

25.05.2023 tarihinde, ülke genelinde polis tarafından gerçekleştirilen trafik denetimleri sonucu; 1526 araç sürücüsü kontrol edilirken, 155’i belirlenen yasal hız sınırı üzerinde süratli araç kullanmak, 1’i sürüş ehliyetsiz ve sigorta kapsamaksızın, 5’i alkollü içki tesiri altında araç kullanmak  ve 29’u seyir halinde cep telefonu kullanmak olmak üzere, toplam 314 araç sürücüsü çeşitli trafik suçlardan rapor edilmiş olup, toplam 38 araç trafikten men edilmiş ve 2 sürücü de tutuklanmıştır.