Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, “Bakanlar Kurulu kararları yasalara aykırı olamaz. İmzalanan sözleşmelerin ve yasanın gereğini yapmaz, bu türden devlet arazilerini geri almaz ve teminatlara da el koymazsanız başınızı ağrıtacağız” dedi.

“Gözümüz üstünüzde!” diyen Özersay, “İlgili mevzuata göre bu türden arazilerin kiralandığı firmalar belirtilen sürede yatırım yapmazlarsa hem teminatlarına el konulması hem de devlet arazisinin geri alınması gerekiyor” ifadesini kullandı

İşte o paylaşım:

“Bakanlar Kurulu kararıyla devlet arazileri turizm yatırımı yapılacak diye devrediliyor ama turizm konusundaki mevzuata aykırı şekilde hareket edilerek, yani hukuksuzluk yapılarak devlet zarara uğratılıyor. İlgili mevzuata göre bu türden arazilerin kiralandığı firmalar belirtilen sürede yatırım yapmazlarsa hem teminatlarına el konulması hem de devlet arazisinin geri alınması gerekiyor. Sizi uyarıyoruz: Bakanlar Kurulu kararları yasalara aykırı olamaz. İmzalanan sözleşmelerin ve yasanın gereğini yapmaz, bu türden devlet arazilerini geri almaz ve teminatlara da el koymazsanız (ki eldeki bilgiler halihazırda bu türden hukuksuzlukların olduğunu gösteriyor) başınızı ağrıtacağız. Gözümüz üstünüzde!”