Katıldığı TV programında konuşan ve mecliste sağlıklı bir çalışma ortamının kalmadığını anlatan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili, Meclis Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe, Ulusal Birlik Partisi (UBP) içindeki vekillerin de artık sağlıklı bir katkı koyma şansları olmadığını şu sözlerle dile getirdi;

“Geleceğimize, birikimimize göz dikmiş birileri ile ehveni şer konuşulur mu? İstişare edilir mi? Farklı bir tasarı gelir elbette görüşülür. Bu bugüne (daha önce) kadar yapıldı hep bunlar, yapılamaz diye de bir şey yok.

Basın yasası mesela… İnsan haklarını tehdit eder bir noktadaydı. Yine istediğimiz noktada değil ama bir yere geldi. Vekiller bu gayreti ortaya koymak istiyor ama bu iktidarla sağlıklı bir çalışma ortamı da kalmadı artık… UBP’li iyi niyetli milletvekillerin de konsantre olup iş çıkarabileceğini düşünmüyorum artık.

Bu tip bir hukuk tanımaz yapıyla mecliste mücadele şansı yok. Meclis başkanına da söyledim; yasalar böyle geldi yapacağız, deme yaklaşımı yok başkanın. Yasaların anayasaya uygun, doğru süzgeçlerden geçerek onaya sunulmasından da sorumludurlar…”