Sevdiklerini mutlu etmek isteyen pek çok kişinin ilk tercihi arasında yer alan ve hazırlanış şekline göre her mesajı verebilen çiçeklerin, online siparişle kısa sürede adrese teslim yapılabilmesi yaygınlaştı.
Adanın her yerine online çiçek siparişi teslimatı yapması ve özel gün organizasyonu hizmeti sunmasıyla son zamanlarda adından söz ettiren La Serenita Florist, herkesin zevkine hitap eden seçenekleri sayesinde kısa sürede en çok tercih edilenler arasına girmeyi başardı.
Gönyeli Yenikent'te faaliyet gösteren La Serenita Florist’in Direktörü Seren Fahri Tezcan, çiçeklerle ilgili bilinmesi gerekenler ve sağladıkları hizmetler hakkında North Cyprus UK Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.


 

“Çiçek sevgisi ve merakım, annemden geliyor”
 

Eğitim için gittiği Londra’dan Grafik Tasarım mezunu olarak Kıbrıs'a dönen Seren Fahri Tezcan, farklı bir sektörde uzun süre çalıştıktan sonra evlilik yaptığını, sonrasında da kendi işini kurmaya karar verdiğini belirtti. Tezcan, “Çocukluğumdan bu yana annemden gelen bir çiçek sevgisi ve merakım vardı. Ocak ayında bunu profesyonel olarak hayatımın bir parçası haline getirmeye karar verdim ve La Serenita Florist'i faaliyete geçirdim. La Serenita, hem ismimi barındırdığı, hem de İspanyolca anlamı huzur, dinginlik olduğu için işletmeme bu ismi verdim" dedi.

Saksı çiçeği aydınlık, buket ve

aranjman serin ortam istiyor
 

Çiçek seçiminde nelere dikkat etmek gerektiğini de anlatan Seren Fahri Tezcan, saksı çiçeği seçerken en önemli etkenin evdeki aydınlık durumu olduğunu belirtti.

Tezcan, aranjmanların ise tamamen zevke kalmış bir şey olduğuna vurgu yaparak, renk tercihine ve istenilen şıklık derecesine göre her seferinde farklı tasarımlar ortaya çıkarmaya özen gösterdiğini ifade etti.

Tezcan, buketler ve aranjmanların serin ortamda daha uzun yaşadığını ve ikisinin de suyuna dikkat edilmesi gerektiği bilgisini verdi.
Gülün, klasikleşmiş en romantik çiçek olarak bilindiğini ancak şu an gençlerin gülü pek fazla tercih etmediğini söylen Tezcan, kız isteme çiçeklerinde dahi kırmızı gülden uzaklaşıldığını ifade etti.

 

En şık gelin buketleri ve aranjmanlar
 

La Serenita Florist olarak gelin buketlerinde ise, en şık çiçekleri kullanmayı tercih ettiğinin altını çizen Seren Fahri Tezcan, peony, beyaz sprey gül, beyaz calla lilynin ilk tercihler arasında olduğunu belirtti.
Tezcan, davet sofralarını en özel kılan detayın ise, özenle hazırlanmış çiçek aranjmanları ve şık mumluklar olduğuna dikkat çekerek, tüm bunları yaparken masanın kullanımını engellemeyecek şekilde, en uygun boyutlarda çalıştığını söyledi.


 

Online siparişle adanın her yerine çiçek gönderiliyor
 

Pandemi döneminde özellikle online siparişlerin arttığını belirten Seren Fahri Tezcan, “İstenilen çiçeği adanın her yerine gönderme imkanımız var. Yurt dışı müşterilerimiz için de kolay ödeme imkanları sunuyoruz. Instagram, Facebook veya WhatsApp üzerinden tüm ürün yelpazemizi sunup hızlı çözüm sağlıyoruz. Bize erken ulaşılması, süreci kolaylaştırıyor" dedi.

Tezcan, Instagram, Facebook’taki ‘La Serenita’ hesabının aktif olduğunu belirterek, siparişler için “+90 548 842 55 55” numaralı WhatsApp hattının da açık olduğunu söyledi.


 

Özel gün organizasyonu da yapılıyor
 

Seren Fahri Tezcan, özel günlere dair organizasyonlar yaptıklarına da dikkat çekerek, “Küçük bir masa düzenlemesinden tutun da en özel güne kadar, her detayla ilgilendiğimiz, küçük büyük her tür daveti yapabiliyoruz. Bu konuda tecrübeye sahip bir ekibimiz var" diye konuştu.