Tarım Bakanı Dursun Oğuz, Ağıllar bölgesinde daha önce söndürülen yangının saat 12.00’de yeniden çıktığını açıkladı, alevlerin Beşparmaklara doğru ilerlediğini açıkladı.

“Yangın bölgesinin güneyinde, Ağıllar’da 2 gündür sönmüş görünen yerde yeniden alevlenme oldu” diyen Oğuz, “Yangın, şu anda Beşparmaklara doğru ilerliyor. Makilik bir alan. O noktaya doğru ilerliyor” dedi.

Oğuz, yangına 2 uçak ve 4 helikopterin müdahale ettiğini belirtti. Bununla birlikte yangının Tatlısu, Mersinlik ve deniz istikametinde geniş bir alanına yayıldığını dile getiren Oğuz, ekiplerin şu anda bölgede yoğun çaba sarf ettiğini söyledi.

Oğuz, Mersinlik’te 4 gündür devam eden yangın nedeniyle 16 bin 300 dönümlük alanın kül olduğunu açıkladı, güneyde de başlayan yangın nedeniyle Kıbrıs Cumhuriyeti ve İsrail’e ait uçak ve helikopterin buraya yönlendiğini ifade etti.

3 geceden beri bölgedeki rüzgarın devam ettiğini söyleyen Oğuz, öğleden sonra ve gece saatlerinde şiddetini artıracağına yönelik bilgi aldıklarını sözlerine ekledi.