Nicosia New Generation Lions Kulübü Derneği, “İyilik Önemlidir Hizmet Ödülü”nü düzenlenen törenle aldı.

Avrupa GAT – Küresel Eylem Takımı ve New Voices Koordinatörü PID Elisabeth Haderer ile GAT CA4 Area Lideri PID José Maria R. Gorgulho ödül törenine katılmak için ülkeye resmi ziyaret gerçekleştirdi.

Konukların, ülkedeki tarihi ve turistik yerleri de dolaştığı, bu ziyaretin Kıbrıs Türk Lions Kulüpleri ile doğrudan temas ve ülke tanıtımı açısından önemli olduğu ifade edildi.

Yapılan açıklamaya göre, Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yönetim Kurulu Başkanı DP Girne Milletvekili Serhat Akpınar, milletvekili ve bürokratların da katıldığı gecede, Fikret Şendil’e “Küresel Eylem Takımı Şeref Madalyası” ile Uluslararası Lions Başkanı’nın şahsi tebrik mektubu takdim edildi.

Törende KKTC bayrağının ilk kez Lions bayrak protokolünde yer aldığı, konukların ülkesi olan Hollanda ve Portekiz bayraklarının yanına asıldığı aktarıldı.

Çocukluk çağı kanseri konusunda farkındalık yaratmak, aktiviteler düzenlemek için kurulan Nicosia New Generation Lions Kulübü Derneği, evrensel bir sivil toplum kuruluşu olan Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği’nin “En Başarılı 30 Kulüp Listesinde” yer alıyor.