Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda dün Genel Tarım Sigortası Fonu 2022 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı oy çokluğuyla onaylandı.

Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, konuyla ilgili Kıbrıs Postası’na değerlendirmelerde bulundu.

NAİMOĞULLARI: FONUN KAPSAMI GENİŞLETİLMELİ

Genel Tarım Sigortası Fonu’nun kuraklık gibi olağanüstü durumlarda çiftçiyi ve hayvancıyı desteklemek için yürürlükte olan bir uygulama olduğunu ifade eden Naimoğulları, “Fonun gelirleri artarken kapsamı da genişletilmesi lazım” dedi.

Naimoğulları, üreticinin sorunlarının daha iyi çözülmesi gerektiğini, fonun başka giderler için kullanıldığını ve belirli düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi.

"TARIM SİGORTASI FONU MALİYE BAKANLIĞINDAN AYRILMALI"

Fonun kendi kontrolünü kendisinin yapması gerektiğini belirten Naimoğulları, “Fon, Maliye Bakanlığından ayrılmalı” ifadelerini kullandı.

Naimoğulları, Genel Tarım Sigortası Fonu’nun ülkede üreticilik yapan vatandaşlar için ‘olmazsa olmaz’ olduğunu vurgulayarak, "Üreticinin emniyetidir... Sigortanın yeterince parası var, kapsamı da ona göre olmalı" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Kıbrıs Postası