Kıbrıs Medya Grubu’nda satış işlemlerinin tamamlanmasının ardından; BRT’den emekli Özer Kanlı’nın Genel Yayın Yönetmeni olması kesinleşti.

Geçtiğimiz günlerde Kıbrıs Medya Grubu’na giden Kanlı’nın görevi devraldığı belirtildi. Satış işlemleri ile ilgili son engeller de ortadan kalkarken, ilk iş uzun süredir grupta tepe yöneticisi olarak çalışan Hasan Hastürer’in işine 1 Aralık 2022 itibarı ile son verildi.

Kıbrıs Medya Grubu’nun Adada yatırımı bulunan bir grup Türkiye vatandaşı yatırımcı tarafından satın alındığı öğrenildi.

Öte yandan Kıbrıs Medya Grubu Asil Nadir açıklama yaptı ve “Medya dünyasından ayrılma noktasına geldim” dedi.

Nadir şöyle dedi:

“Daha büyük hedeflerle, ekonomide, ülkemiz sınırlarının dışını da hedefleyerek yatırım ve girişimlerim olacak.Bu bağlamda çalışmalarımın aktif halini göreceğiz, meyvelerini birlikte yiyeceğiz. Tıpkı 1980’lerden başlayarak olduğu gibi.

Kıbrıs sevdamın, ağır bedelleri oldu. Ödedim. Hiç pişman değilim. Bu topraklara yaptığım yatırımlara, geriye dönüp baktığım zaman borç – alacak sorgulaması aklımın kenarından bile geçmez. İnsan doğduğu topraklardan, vatanından hiç alacaklı olur mu? Olamaz. Bu can, bu bedende durduğu sürece, her zaman bana destek veren eşim Nur ile birlikte vatanım, halkım ve çocuklarımız için çalışmaya devam edeceğim”