Cumhuriyetçi Türk Partisi Lefkoşa Eski İlçe Başkanı Mutlu Azgın, sosyal medya hesabından  “Gandhi Kıbrıs’ta” başlıklı bir paylaşım yaptı.

İşte o paylaşım:

Gandhi Kıbrıs’ta:

Bir tarafta, icracı paralel devlet külliyesine dönüşen Elçilik, Kıbrıslı Türklerin maneviyatına ve geleneklerine, sosyal ve siyasal tarihsel gelişiminden bihaber, sürekli yarım ve eksik hissettirip azar yoluyla hizaya getirme çabasında olan Ahmet Ünsal gibi atamalar, ve tüm bu saygısız, nobran, kaba, hiçleştiren, yok sayan, her eleştiri yönelten Kıbrıslı Türkü keyfi biçimde ülkesine dahi sokmayan Sayın Erdoğan.

Diğer yanda, uzun zamandır TC yetkilileriyle kuramadığımız duygusal bağı yeşertmeye çalışan, insan eliyle gerçekleşen büyük felaketin birincil mağdurları acılı ve yaslı ailelere kalbini açan Kılıçdaroğlu.

Efendim seçim var, ittifakta şu var bu var.

Hiç önemli değil.

2018 yılından çok daha güçlü bir destekle Millet İttifakı’nın KKTC’den oy alması için herkes el vermelidir.

Erdoğan kazanırsa KKTC’de paralel devlet yapılanması kazanır.

Erdoğan kazanırsa Ahmet Ünsal’lar kazanır.

Erdoğan kazanırsa savaş, çatışma ve fantastik dayılanma dili kazanır.

Erdoğan kazanırsa, paçalarına kadar pisliğe batmış “beyefendiden yetkiliyiz” diyerek etrafta iş gören, tehdit savuran Ankara siyasetinin ayakçı takımı kazanır.

Erdoğan kazanırsa, Elçilik, Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Dışişleri Bakanı olmak üzere 4 farklı güç grubunun ilişkileri arasında kendi yolunu bulmaya çalışan çıkar çeteleri ve onların zamazingosu atanmışlar kazanır.

Sayın Kılıçdaroğlu’nun sebebi ziyareti farklı olsaydı, sıra bozulmasa, ölüm değil yaşam düşseydi çocukların payına keşke.

Yine de…

Hoşgeldiniz Sayın Kılıçdaroğlu.

Böyle bir dugusal bağı hissetmeye çok ihtiyacımız vardı.

Toroslar epeyidir bu kadar yakın olmamıştı.

Teşekkürler.