CTP-BG Lefkoşa İlçe başkanlığı yapmış biri olan Mutlu Azgın, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda “Meselelerin “siyaset-dışı” mertebeye oturtulması, hangi mesele söz konusuysa olaya “doğallık”, “kaçınılmazlık”, “başka türlüsü olamazcılık”, “başka alternatif yokçuluk”, kısacası “tercih,öncelik, seçenek” bağımsız, içi boşaltılmış bir soyutlama işlevine koşulması amacına hizmet eder” dedi.

İşte o paylaşım:

Her çeşit krizde, iktidar yandaşları eleştirileri şunun bunun üstünden “siyaset yapmayın” biçiminde savuşturmaya çalışır.

Aslında bu bir savunma biçimidir.

Herhangi bir “kriz”, ayrı ayrı bireylerin çözüm üretemeyeceği, bu sebeple, yerel ve merkezi hükümetlerin yardım ve organizasyonunu zorunlu kıldığına göre, her kriz politiktir.

Çünkü söz konusu yerel ve merkezi hükümet mensupları oylarımızla ( seçimli demokratik sistem) seçilirler.

Yangına müdahale tarzı politiktir, yangının dizginlenememesi politiktir, başka ülkelerden yardım istememek politiktir, yardım istemede gecikmek politiktir, 24 saat geçmesine rağmen krizi yönetememek, organize olamamak politiktir.

Millet kahrolurken yüzünü, gözünü, gülüşünü kontrol edememek, yani toplumdaki genel duygu durumuyla hemhal olamamak ( kamu iletişimi) politiktir.

Meselelerin “siyaset-dışı” mertebeye oturtulması, hangi mesele söz konusuysa olaya “doğallık”, “kaçınılmazlık”, “başka türlüsü olamazcılık”, “başka alternatif yokçuluk”, kısacası “tercih,öncelik, seçenek” bağımsız, içi boşaltılmış bir soyutlama işlevine koşulması amacına hizmet eder.

Halk arasında gabak doğrama diyoruz.