Serdarlı  İlkokulu’ndan öğrenciler, ve öğretmenler Meclis’i ziyaret etti. Ziyarette Meclis’in işleyişi hakkında öğrencilere bilgiler verildi.

Çocuklar ile bir araya gelen Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, onlara hitap ederek Kıbrıs Türk halkının zulümlerden ve katliamlardan kurtulduğunu, Türkiye ve Türk ordusunun Kıbrıs’ta hiçbir zaman işgalci olmadığını söyledi.

Anavatana her zaman bağlı olduklarını dile getiren Başkan Töre, bunun için Türkiye’nin bütün Milli Bayramlarının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de kutlandığını belirtti.

Öğrencilerden Atatürk’ü iyi anlamalarını isteyen Başkan Töre, onlardan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Anavatan Türkiye’ye her zaman sahip çıkmalarını istedi.

Öğrencilerin içerisinde yarın Meclis’te görev yapacak Milletvekilleri de olacağını da ifade eden Töre, öğrencilerden yüksek ideallere sahip olmalarını istedi.

Öğrencilerden çok çalışmalarını dileyen Başkan Töre, ailelerine, öğretmenlerine ve yaşadığı topluma karşı her zaman saygılı olmaları gerektiğini kaydetti.

Bir süre Meclis Şehit Cengiz Ratip Kütüphanesi’ni ziyaret eden öğrenciler, ardından Genel Kurul Salonuna geçti.

Burada Meclis Yasalar, Kararlar ve Tutanaklar Müdürü Pembe İnanç Unan tarafından öğrencilere bilgiler verildi.

Öğrenciler, Genel kurul salonunda kürsüden andımızı ve  Mustafa Kayabek’in yazdığı ve merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın yaşamında her zaman seslendirdiği “Benim iki bayrağım var” şiirini okudu.

Şiir, aynı zamanda Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın resmi ile birlikte poster olarak çocuklara hediye edildi.