Mağusa Suriçi Derneği tarafından geçtiğimiz yıllarda Mağusa Suriçi’ne yerleştirilen yönlendirici tabelaların bazıları hasara uğratılmıştı.

MASDER yaptığı çalışmalar neticesinde bugün hasara uğratılan yönlendirici tabelaları yeniledi. Durumu MASDER Başkan Yardımcısı Serdar Atai kişisel sosyal medya hesabından şu şekilde duyurdu:

“Gün boyu bakım-onarım çalışması yürüttük”

“Bugün gönüllü kamu görevimiz kapsamında MASDER'in yerleştirmiş olduğu tabelâların çalınan, hasara uğratılan ya da daha fazla görünürlüğe ihtiyaç duyanlarına gün boyu bakım-onarım çalışması yürüttük.

Namık Kemal Meydanı ve Akkule'deki konum panoları iki yönlü bilgi verir hale getirildi, Şömineli Ev'de mavi sprey boyayla kullanılmaz hale getirilen kimlik kartı yenisiyle değiştirildi.

Altun Tabya otoparkı, İkiz Kiliseler otoparkı ve MTG Sahası karşısındaki eksik yönlendirici tabelâlar tamamlandı. Araç çarpması veya sorumsuz insan darbesi sonucu eğik, bükük, sarkık hale gelenler düzeltilip, sağlamlaştırma isteyenler sağlamlaştırıldı.

Yine Eski Eserler Dairesi ile temas kurularak görsel kirlilik yaratan eski tabelâlar toplanıp kendi depolarına teslim edildi. Özel Eğitim önündeki direğin çalınan solar aydınlatması bütün aparatlarıyla götürüldüğünden ek parça imalâtına ihtiyaç nedeniyle yarına bırakıldı. Diyeceğim; MASDER işte böyle çalışır ve sorun çözer. Medyadan veya sosyal medyadan tribünlere oynayıp da birilerine lâf sokmadan, ukalâlıkla ders verme ucuzluğuna kalkmadan, kendi dersini çok iyi bilmenin ve kimseden birşey beklememenin sorumluluğuyla işini bir tamam yapar ve bitirir.

Kentimize, şahsi bir karşılık beklemeksizin sevgiyle verme çabamızın ziyaretçiler tarafından takdiri ile vicdani rahatlığı da biz MASDER'lileri fazlasıyla mutlu etmeye yeter.”