UK Turkish Cypriot Trust (Kıbrıs Türk Vakfı) tarafından organize edilen ‘Kıbrıs Türk Kültür ve Sanat festivali’ 23 haziran pazar günü (Yarın) gerçekleşiyor. Geçtiğimiz yıl 16 Haziran tarihinde düzenlenen festival oldukça renkli ve 20 bin kişilik bir katılımla gerçekleşmişti.

Bu yıl 2. Kıbrıs Türk Kültür ve Sanat Festivali ası altında yeniden organize edilen ve geleneksel bir yapıya bürünen festivalin oldukça renkli geçmesi bekleniyor.

ZİYNET SALİ FESTİVALİN EN RENKLİ İSMİ

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan festivalde, Kıbrıslı sanatçı Ziynet Sali de yer alarak festivale renk katacak. Ziynet Salı’nın yanısıra festivalde konuk sanatçi olarak Serel Yareli de sahne alacak. Kelebekler Müzik Grubu, Major Band, Şifa, kıbıs Dörtlüsü, Mehmet Raif ve Ata Kaya’nın da sahne alacağı festivalde tam bir şölen havası yaşanacak…

KIBRIS TÜRK KÜLTÜR VE SANATI LEE VALLEY’DE HALKLA BULUŞUYOR

2. Kıbrıs Türk ve Sanat Festivali zengin sanatçı kadrosunun yanısıra Kıbrıs’tan gelen folklor ekibi Gençsad, Londra’da Kıbrıs Türk Sanatı’nı yaşatan ve birçok başarılı oyunu sahneye taşıyan Osman Balıkçıoğlu da sahne alacaktır. Balıkçıoğlu, festival’de sahneleyeceği oyunda Ayhan Korel ile birlikte binlerce insana geçen yıl olduğu gibi bu yılda bol kahkahali güzel bi ranı yaşatacak. İseyin ve Hacer’in de sahne alacağı festivalin sürpriz ismi Gerek Kıbrıs'ta gerekse yurtdışında Kıbrıs kültürünü sergileyen ender isimlerden birisi olan Karpasia sunucusu Kemal Deveci oldu.

HOROZOĞLU: “FESTİVALDE KÜLTÜRÜMÜZE DAİR NE VARSA YAŞANACAK”

Düzenlenecek olan festival hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Kıbrıs Türk Vakfı Festival Koordinatörü Nafiya Horozoğlu, bu yıl ikincisini gerçekleştirecekleri Kıbrıs Türk Kütür ve Sanat Festivali’nin geçen yıl düzenledikleri festivalden daha renklıigeçeceğini ve tüm çalışmaları tamamladıklarını kaydetti. Stand satışlarının beklenenden de daha iyi olduğunu, bu yıl festivale katılacak olan firma sayısında da artış kaydettiklerinin altını çizen Horozoğlu, “festivalde kültürümüze dair ne varsa yaşanacak” dedi. Tiyatro’dan, fölklöre kadar herşeyin var olacağı festivalde zengin sanatçı kadrosuyla da tam bir müzik şöleni yaşanacak. El işler, Kıbrıs Mutfağı, Kıbrıs’a özgü ne varsa herşeyin olacağı festivalde İngiltere Kıbrıs Türk Gençlik Birliği’de stand açıp 'Babadez bitta' satacak.