Lefkoşa Türk Belediyesi, Kızılbaş Parkı’nın 23 Haziran Perşembe akşamı açılacağını duyurdu.

Devpa Süpermarket ile Kızılbaş Kilisesi arasında kalan toplam 20.000 metrekarelik alana inşa edilen Kızılbaş Parkı, 6.000 metrekare yeşil alana, çocuk oyun ve aktivite alanına, 500 metre koşu ile yürüyüş parkuruna ve Kaykay pistine sahip.

LTB park açılışıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Şht. Ecvet Yusuf Caddesi’nde uzun yıllardır atıl durumda bırakılan alanı, Kızılbaş Parkı’na dönüştürerek, şehrimize kazandırmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Lefkoşa’nın huzurlu ve doğal bir ortam ihtiyacını karşılarken, şehre ve şehrin sakinlerine rahat bir nefes aldıracak Kızılbaş Parkı’mız 23 Haziran Perşembe saat 19.00’da muhteşem bir etkinlikle açılıyor.

Toplam 20.000 metrekarelik bir alan içerisinde, 6.000 metrekare yeşil alana, çocuk oyun ve aktivite alanına, 500 metre koşu ile yürüyüş parkuruna ve Kaykay pistine sahip Kızılbaş Parkı’nın yapımında tamamı ile doğayla uyumlu malzemeler kullanıldı.

Kızılbaş Parkı sayesinde şehrin yoğun temposundan uzaklaşabilecek olan Lefkoşalılar, hem yürüyüş yollarını hem de basketbol ve voleybol sahalarını kullanma şansına sahip olup keyifle spor yapabilecekler.

Ayrımsız tüm bireylerin erişimine uygun olarak tasarlanan Kızılbaş Parkı’nda Lefkoşalılar sosyalleşirken, yiyecek-içecek alanında ülke ve dünya mutfağından lezzetlerle buluşabilecekler.

23 Haziran Perşembe Kızılbaş Parkı’nda görüşmek üzere.”