Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tertemiz bir başkent için ana caddelerle sokakların sürekli temizliği ile birlikte yaz döneminde yangın tehlikesi oluşturan ve sinek, böcek, yılan üremesine yol açıp mal sahipleri tarafından temizliği yapılmayan boş arsa ve arazilerin temizliğine 15 Mart itibariyle başlıyor.

Arazi sahiplerine çağrı

Çağlar Gulamkadir, “Bir an önce erken seçim yapılmalı” Çağlar Gulamkadir, “Bir an önce erken seçim yapılmalı”

LTB Temizlik Şubesi, arsası veya arazisi olan özel mülk sahiplerine bu arazileri temizleme çağrısı yaparken mal sahipleri tarafından temizlenmeyen ve Belediye ekipleri tarafından temizliği yapılan boş arsa ve/veya arazileri, Belediye Meclisi’nin almış olduğu karar doğrultusunda ücretlendirilip mal sahiplerine faturalandırılacak.

LTB Temizlik Şubesi’nden yurttaşlara arazilerini temizlemeleri için posta yolu ile bildirim yazısı da gönderiliyor. Yurttaşlar, arsa veya arazi temizliği konularına ilişkin 22 85221 numaralı LTB Temizlik Şubesi’ne ulaşabilirler.Şu anda Haspolat ve Metehan ile başlayan bölgesel temizlik çalışmaları 2024 yılında her bölgede 2 kez olmak üzere devam ederken belediye sınırlarındaki kabristanlıklarda da temizlik çalışmaları sürüyor.