Eşit Hak ve Adalet Sendikası Başkanı Eren Büyükoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Büyükoğlu mesajında, “Mustafa Kemal Atatürk’ün bugünü gençlere armağan etmesinin nedeni, geleceğedairenbüyükgüvencemizingençlerimiz olmasıdır” diyerek, içinden geçilen bu zor dönemde, genç nesilin vizyon, yetenek ve eğitiminin,halkımıza geleceğe dair umut verdiğini kaydetti.  Büyükoğlu, ülke gençliğinin laiklik ve demokratik değerleri gerçek anlamda içselleştirmeyi başardığına dikkat çekerek, “gençlerimiz, ülkesini seven, kendi eğitim ve vizyonlarını ülkelerinin daha iyi yerlere gelmesi için kullanmak isteyen gençlerdir. Bu bağlamda ilk hedef beyin göçünü durdurmak, ikinci hedef onlara yetenekleriyle kendilerini var edebilecekleri alanları açmak olmalıdır” dedi.

Büyükoğlu’nun mesajı şöyle:

“19 Mayıs, Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençlere armağan edilmiş bir gündür. Atatürk’ün bu adımının arkasında, şüphesiz ki gençliğe duyduğu güven yatmaktadır. Çünkü gençlik, içinden geçtiğimiz tüm zor ve sıkıntılı dönemlerde, her türlü olumsuzluğa karşın geleceğe ümitle bakmamızı sağlayan medarı iftiharımızdır.
Kıbrıslı Türk gençliği, yetenekli, vizyon sahibi, ne istediğini bilen gençlerdir. Laiklik ve demokratik değerleri içselleştimiş gençlerimiz, ülkesini seven, kendi eğitim ve vizyonlarını ülkelerinin daha iyi yerlere gelmesi için kullanmak isteyen gençlerdir. Bu bağlamda onlara destek yerine köstek olunmamalı, devlet olanakları –soy isimlerine ve destekledikleri siyasi partilere bakılmaksızın- gençlerimize alan açmak için kullanılmalıdır.

Bu bağlamda ilk hedefimiz beyin göçüne engel olarak gençlerimizi ülkede tutmak, ikinci hedefimiz onlara vizyon, yetenek ve eğitimlerini var edebilecekleri alanları açmak olmalıdır.

Çünkü gençliğini kazanan bir ülke, geleceğini kazanmış demektir.”