Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, Mağusa’da bağımsız Belediye Başkanı adayları Cem Dana ve İsmail Arter‘in Ulusal Birlik Partisi (UBP) lehine adaylıktan el çektirildiğine dikkat çekerek, Maraş konusunda provokasyonların gerçekleşebileceğine bu nedenle sol çözüm güçlerine birleşme çağrısında bulundu

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Korkmazhan, Mağusa’da bugün peş peşe müdahaleler gerçekleştiğini, önce Cem Dana’nın ardından da İsmail Arter’in adaylıktan UBP adayı lehine çektirildiğini belirtti.

Korkmazhan, “Rejim önümüzdeki süreçte TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın seçim kampanyasında kullanabileceği Mağusa-Maraş konusunda bir takım provokasyonlar gerçekleştirebilir” dedi.

“Sol ve çözüm güçleri ise dağınık ve bir biri ile kavgalı. Halâ geç değil”

Bu nedenle Mağusa’da soldan, çözüm yanlılarından bir ismin belediye başkanlığını kazanmasının istenmediğini vurgulayan Korkmazhan, sağ ve rejim güçleri tüm belediyelerin de güçlerini birleştirmiş durumda olduğuna dikkat çekti.

Korkmazhan, “Sol ve çözüm güçleri ise dağınık ve bir biri ile kavgalı. Halâ geç değil. Oturulup, bölge bölge en doğru ve en güçlü strateji ve ortak aday konusunda anlaşılabilir. Çok geç olmadan” ifadelerini kullandı.