Metropolitan Türk Polis Derneği, Kıbrıs Türk Toplum Merkezi’nde (TCCA) tanınmış radyocu ve DJ Koray Alpergin’in kaçırılıp, öldürülmesinden sonra Türkiye kökenli toplumda oluşan gerginliği gidermek için bir toplantı düzenledi.

BULUŞMADA Metropolitan Türk Polis Derneği Başkanı Komiser Eren Emin konuşma yaparken, katılımcılar arasında derneğin Genel Sekreteri Abide Osman, Komiser Ozan Ali, Kıbrıs Türk Toplumu Merkezi CEO’su Erim Metto, İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Başkanı İrfan Davulcular, geçen dönem başkanı Osman Ercen, Toplum Güvenliği Direktörü Eubert Malcolm, polis okulu öğrencisi Sever Ali ve vatandaşlar vardı.

‘ÇOK FAZLA SPEKÜLASYON VAR’
Komiser Eren Emin, Koray Alpergin cinayeti soruşturmasında gelinen son noktayla ilgili bilgi verirken, 16 Ekim Pazar günü Folkestone bölgesinde iki, ertesi gün de Tottenham’da bir kişinin gözaltına alındığını aktardı. Komiser Emin “İnsanlar Koray’ın cinayeti etrafında çok fazla spekülasyon olduğunu söyledi. Soruşturmanın şu anda devam ettiğini aktardık. 3 kişi Koray’ın kaçırılması ve öldürülmesiyle resmen suçlandı. Dördüncü bir zanlı da kefaletle serbest bırakıldı” diye konuştu. Emin “Bugün özellikle Koray Alpergin cinayeti gibi toplulumumuzda gerilim yaratabilecek son olaylardan sonra toplumumuzu bir araya getirmeyi amaçladık. Ayrıca sakinlerinin Türk polis temsilcileriyle tanışma fırsatı olsun istedik. Ayrıca Türk Polis Derneği’nin nasıl daha etkin olabileceğini konuştuk” dedi.

NELER OLMUŞTU?
Eşinden ayrı yaşayan ve iki çocuk babası Koray Alpergin’in Türkiye’den kendisini ziyarete gelen kız arkadaşıyla birlikte 13 Ekim Perşembe günü 22.30 sıralarında Enfield’deki evlerinin önünde beyaz bir minibüse bindirilerek kaçırılmıştı. Alpergin cinayetinde, söylenilenin aksine ‘kurşun sıkılmadığı’ ortaya çıktı. Yaşanan korkunç olayda henüz adı açıklanmayan kız arkadaşı kurtulurken talihsiz Alpergin’in cesedi, 16 Ekim Pazar günü saat 11.55 sıralarında Essex Polisi tarafından Oakwood Hill Industrail Estatte yakınında bulundu. 16 Ekim Pazar günü Kent’in Folkestone bölgesinde tutuklanan 25 ve 17 yaşlarında iki erkek ve 17 Ekim Pazartesi günü Tottenham bölgesinde tutuklanan 55 yaşındaki bir erkek gözaltında tutuluyor. 16 Ekim Pazar günü Kent’in Folkestone bölgesinde tutuklanan 55 yaşındaki diğer bir erkek ise, ek soruşturmalar için kefaletle serbest bırakıldı. Alpergin’in öldürülmesiyle ilgili mahkeme süreci devam ediyor.