Toplumsal sağlığı korumak için evde kaldığımız bir süreçten geçtik. Yaklaşık 2 aylık bir mücadele ile ülkemizde korona virüs tehlikesinin önüne geçtik. Son haftalarda yapılan test sonuçları negatif.

Yine de ihtiyaç olmadıkça dışarı çıkmamak önemli bir konu. KKTC inşaat firmaları arasında güçlü isimlerden Noyanlar Şirketler Grubu Satış Direktörü Zarif Noyan bu süreçte müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek ve kendilerini güvende hissetmelerini sağlamak için kurdukları online sistemi anlatıyor..

Haftalar sonra iş dünyası yeni dönemde çalışmaya başladı, siz şirketiniz adına nasıl bir başlangıç yaptınız?

Tabi ki tüm önceliğimiz, çalışanlarımızın ve müşterilerimizin sağlığını ön planda tutarak hijyen önlemlerimizi almak oldu.

Evde kaldığımız süre boyunca çalışmaya devam ettik aslında. Projelerin üzerinden geçtik, yeni projelerin detaylarını belirledik, kendimizi geliştirdik ve döndüğümüzde işe 4 elle sarılmak için hazırlıklarımızı tamamladık.

Bu sürede yeni ihtiyaçlar oluştu ve bizde onları tespit ederek hazırlıklar yaptık. Kimsenin evden çıkmadığı işlerin sadece online devam edebildiği bir süreçten geçtik. Bu değişime ayak uydurmamız gerekiyordu ve bu konuda çalışmalarımıza başladık.

Pandemi öncesi zamana göre iş hayatında değişenleri nasıl sıralarsınız?

Artık kimsenin eski hayatı olmayacağını bilerek, öncelikle sağlık diyerek ve herkesin sağlığını korumayı hedefleyerek başladık. Ülkeye gelemeyen yabancı müşterilerimizi ve evden çıkmak istemeyen yerli müşterilerimizi düşünerek, bizlere daha kolay ulaşması için özel online sistemler oluşturduk.

Tüm müşterilerimizin kendilerini güvende hissetmesini sağladık. Müşterilerimiz için farklı alternatifler oluşturarak bu zor süreci onlarla birlikte dengelemeye çalıştık.

Yaptığımız online sistem dünyada örnekleri olan ancak ülkemizde henüz örnekleri olmayan bir sistem. Ülkemizde bir ilki başlatacağız diyebilirim. Yeni dünya olarak nitelendirdiğimiz bu dönemde teknolojik ve dijital gelişimlere, açılımlara ihtiyacımız var. Bu konu eskisinden çok daha önemli hale geldi.

Kısa ve uzun vadeli hedeflerinizde değişiklikler oldu mu?

Şirketimiz genellikle uzun vadeli hedeflerle ilerlemeyi tercih eder. Her zaman güvenli adımlarla yol aldığı için uzun vadeli hedeflerimizde bir değişiklik yok diyebilirim. Zamanın şartlarını göz önüne aldığımızda, daha da güvenli adımlarla önümüzü görerek ilerleyeceğiz.

Yol haritanızda, öncelik sırasında neler var?

Öncelikle devam ettiğimiz konut projelerinde sayısı yüz elliyi aşan konut teslimlerimiz var.

Bu konutları en güzel şekilde teslim etmek ve müşterilerimize sunmak en önemli ve öncelikli hedefimiz. 

Mevcut projelerimize de devam etmekteyiz. Şantiyelerimiz açıldığı andan itibaren çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.  

İşimize dört elle sarılarak yeniden başladık ve açık söylemek gerekirse oldukça yoğun bir başlangıç oldu bizim için.

Yatırımcılarınız bu süreci nasıl değerlendiriyor?

Yatırımcılarımız doğal olarak bizler gibi panik içinde bir süre geçirdi. Her şeyi unuttuk, sağlığımıza odaklandık. Çünkü insanoğlunun hayatında en önemli konu sağlık bunu bir kere daha gördük.  

Tabi hep evde kalarak hayatımızı sürdüremeyiz. Kendimizi korumaya alışmalıyız. Ailemizin, çevremizin, çocuklarımızın sağlığını korumalıyız. Hayat devam ediyor ve bunu bilerek ve dikkatli davranarak ilerlemeliyiz.

Bu süreçte Kuzey Kıbrıs’ın pandemi konusunda dünyada en güvenli 10 ülke arasına girmesi büyük bir başarı. Biz de bunu anlatıyoruz yatırımcılarımıza. Kuzey Kıbrıs güvenilirliği ile ön planda olan bir ülke ve bunu sağlık açısından bir kez daha ispatladı. Tüm ülke için çok güzel bir durum bu ve bunu anlatarak ulaşabildiğimiz herkese ulaşmalıyız.

Yerel pazar için özel fırsatlarınız olacak mı?

Tabi ki olacak. Yerel müşterilerimiz için hızlı çalışmalar başlattık. Uzun bir süre evde kaldıktan sonra özellikle şu an yerli halkımız tatil özlemiyle bizlere dönüş yapıyor. Tüm bu taleplere cevap veriyoruz. Halkımızın sağlığı bizim için çok önemli ve her türlü önlemi aldık, almaya devam ediyoruz.  

Herkes için süreci doğru yönetmek bizim için çok önemli.

Yurt dışı uçuşların kapalı olduğu dönemde, yurt dışı yatırımcılar için nasıl bir hareket planınız olacak?

Yurt dışı tüm yatırımcılar için şu an oluşturduğumuz online sistemimiz gayet başarılı gidiyor, bir süre daha böyle devam edecek.

Uçuşlar açıldığında hemen uçaklara atlayıp ülkemize gelmeyebilirler bu da bir süre alabilir ancak biz bu süreleri değerlendirmeyi hedefledik. Hazırlıkların önceden yapılması çok önemli. En azından bu süreyi online olarak taleplere cevap verirsek zaman kaybetmemiş oluruz diye düşünüyorum.

Kaynak: Kıbrıs Emlak Merkezi