Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay, Türkiyein KKTC’nin dünyaya açılan kapısı olduğunun altını çizerek, “Ne mutlu bize ki yanımızda Anavatanımız vardır ve bu iş birliklerini yapıyoruz” dedi.

Canaltay, Ankara temasları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti (TC) Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile görüştü.

TC Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda gerçekleşen görüşmede iki bakan heyetleriyle toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında ortak basın açıklaması yapıldı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay yaptığı konuşmada, ilk olarak KKTC’den selamlar ve teşekkürlerini getirdiğini belirterek, KKTC olarak ulusal kalkınmada en büyük işbirliğinin her zaman Türkiye ile olduğunu söyledi.

Canaltay, Türkiye’nin KKTC’nin dünyaya açılan kapısı olduğunun altını çizerek, “Ne mutlu bize ki yanımızda Anavatanımız vardır ve bu iş birliklerini yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Canaltay, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı olarak, göreve geldikleri günden bugüne Türkiye ile ilişkilerini geliştirerek, daha da güçlü hale getirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Türkiye’nin KKTC’de birçok projesi olduğunu dile getiren Bakan Canaltay, bu projelerin hayat bulması, hızlanması ve daha birçok projenin yürütülmesi için Bakan Karaismailoğlu’nun gösterdiği desteğe, işbirliğine teşekkür etti.

KKTC’nin kalkınması için Bayındırlık ve Ulaştırma alanlarında yapılacak yatırımlarla çağdaşlaşmanın sağlanabileceğini vurgulayan Bakan Canaltay, çağdaş bir KKTC’nin önemine dikkat çekti.

Adanın bir turizm cenneti olduğuna dikkat çeken Canaltay, pandemi döneminde salgınla başarılı bir şekilde baş edilebildiğini kaydederek, KKTC’nin güvenli ülkeler arasında en ön sıralarda olduğunu belirtti. Canaltay bu durumun yatırımlara hızla devam etmelerini sağladığını belirtti.

Bundan sonra TC Ulaştırma Bakanı ve ekibiyle çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Bakan Canaltay, Karaismailoğlu’nun gösterdiği sıcak ilgiye kendisi ve ekibi adına teşekkürlerini sundu.

Canaltay ayrıca, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a da yatırımlar konusunda verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti.

Canaltay son olarak, KKTC’nin kalkınması için daha fazla iki ülke arasında nasıl işbirliği yapılabileceğinin çalışmasını yapamaya devam edeceklerini belirtti.