Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Kanal T ekranlarında gazeteci Serhat İncirli’nin programına konuk olarak, değerlendirmelerde bulundu.

Endüstriyel anlamda kenevir üretimi konusunda açıklamalarda bulunan Erhan Arıklı, “Kenevir dediğimizde vatandaşın kafasına hemen uyuşturucu geliyor. 'Kenevir ekimini serbest bırakacağız' dediğimizde, ‘hayırdır, uyuşturucuyu mu serbest bırakacaksınız’ diye bize yükleniyorlar’ dedi.

Kenevirin erkeği ve dişisi olduğunu, erkeğinin endüstriyel üretim için tarımda kullanılabileceğini ifade eden Arıklı, “Bunu ekip teşvik etmemiz gerekiyor. Hem Kıbrıs’ta hem de Türkiye’de, 1920’li yıllara kadar kenevir üretimi zaten yapılıyordu” şeklinde konuştu.

Endüstriyel kenevirin, otomobil kaportasından kumaşa kadar pek çok alanda hammadde olarak kullanılabileceğini ifade eden Arıklı, “Endüstriyel kenevir ile ilgili bir yasa teklifi hazırlamıştık. Ama toplumun buna hazır olmadığını düşünüp, bir adım geriye çekildik” dedi.

Kenevirin, oksijen oluşumuna da fayda sağladığını aktaran Arıklı, “Binlerce dönümlük ağacın ürettiği oksijeni, yüzlerce dönümlük kenevir üretebiliyor” ifadelerini kullandı.

(Kıbrıs Postası)