Lefke Turizm Derneği üyesi Hasan Karlıtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Burası 2017'de temeli atılan ve 2019'da açılacağı söylenen Güzelyurt Hastanesi... Aradan 6 sene geçti. Terkedilmiş vaziyette duruyor. O zaman da söyledik şimdi de tekrar yazayım. Fizibilitesiz iş olmaz” dedi.

Karlıtaş, paylaşımında “Yeni hastane olarak düşünülen yapının ise projesinin yanlış çizildiği, yanlış uygulandığı, yönetilemedigi ve milyon dolarlak yatırımın atıl kaldığı görülüyor...” ifadelerine yer verdi.

İşte o paylaşım:

Burası 2017'de temeli atılan ve 2019'da açılacağı söylenen Güzelyurt Hastanesi... Aradan 6 sene geçti. Terkedilmiş vaziyette duruyor. O zaman da söyledik şimdi de tekrar yazayım. Fizibilitesiz iş olmaz. Bu hastaneler için de okullar için de gerekli. Ama en önemli nokta siyasetin halkına güven verebilmesi olmalı. Güvensizlik ve partizanlık oldukça halk siyasete güvenemez. Eğer o dönemde, Bu yatırım 10 dakika uzaklıktaki Cengiz Topel Hastanesine yapılsaydı, batı bölgesi şuan yeni binası, teçhizatları, polikliniği, doktoru, saglık çalışanları ve altyapısı ile mükemmeli bir hastaneye kavuşacaktı. Güzelyurt'ta ise 24 saat hizmet veren, güçlü bir Sağlık Merkezi yapılmalıydı. Çünkü 10 dakika ara ile iki hastane yatırımı her açıdan yanlış bir öngörüydü... Sonuç ortada... Ne Cengiz Topel Hastanesi, ne de Güzelyurt Sağlık Merkezi halka hak ettiği hizmeti veremiyor. Yeni hastane olarak düşünülen yapının ise projesinin yanlış çizildiği, yanlış uygulandığı, yönetilemedigi ve milyon dolarlak yatırımın atıl kaldığı görülüyor...