Geniş ürün yelpazesi ve özel tasarım grupları ile uluslararası arenada da dikkat çeken Karaca Home dünyanın dört bir yanından gelen markalara ev sahipliği yapan Design London Fuarı’nda yeni ürünlerini görücüye çıkardı.

21-24 Eylül tarihleri arasında Magazine London’daki fuarda Karaca’nın, ünlü Türk moda tasarımcısı Hussein Chalayan (Hüseyin Çağlayan) ile sınırlı sayıda ürettiği ‘Karaca X Chalayan’ koleksiyonu uluslararası ziyaretçilerle buluşuyor.

Bu ödüllü koleksiyonun dışında Karaca’nın dikkat çeken farklı tasarım ürünleri de fuarda yer alıyor. Her yıl on binlerce kişiyi birbirinden özel sunum ve etkinlikle buluşturan fuarda yer almanın mutluluk verici olduğunu belirten Karaca CEO’su Fatih Karaca, “Karaca olarak ürünlerimizle global pazarda gücümüzü artırmayı hedefliyoruz. Porselen konusunda köklü bir tarihe sahip olan İngiltere’de, ‘Karaca X Chalayan’ koleksiyonumuz ile Design London Fuar’ındayız. Hussein Chalayan ile birlikte hayata geçirdiğimiz en özel koleksiyonumuzu İngiltere’de ziyaretçilerin beğenisine sunmak bizim için gurur verici” dedi.

LONDRA’DA İLK MAĞAZA

Karaca, Chalayan’ın yenilikçi yaklaşımını, gerçek inci ve kusursuz üretim ile buluşturduğu tek kişilik Digital Pearl Yemek takımı parçalarının iç içe geçerek oluşturduğu piramit görünümü, fonksiyonelliğin yanı sıra, geleceğin yansımalarını da sofralara taşıyor.

Koleksiyonun diğer parçası Poly kahvaltı takımı ise Chalayan’ın yine modern bakışının izlerini taşıyor. Yuvarlak hatları ve natürel renkleri ile dikkat çeken bu takım, özgün ve sade sofraların değişmez parçası olacak. Karaca İngiltere Ülke Direktörü Cihangir Çetintırnak, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “İngiltere pazarında operasyon merkezimizi dört ay önce bitirdik. Bir yıl önce e-ticaret ile yumuşak giriş yaptık. Şu an Swindon’da 2 bin metrekarelik bir depomuz var. E-ticaret sistemimizi oturttuk, şimdi sıra mağazaya geldi. Mağazamızı ekim sonu Londra’nın kuzeyinde Islington semtinde açmayı planlıyoruz. Dört, beş ayrı lokasyonla da görüşüyoruz. Dünyada bu işi en iyi yapan üç firmadan biri olmak istiyoruz, bu anlamda da İngiltere bir mihenk taşı” dedi. Serginin özel davetlileri arasında Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Karaca ve Karaca Danışmanı Hakan Koçer de yer aldı. Magazine London’da açılan sergi cumartesi günü sona eriyor.