Endokrin Uzmanı Dr. Umut Maraşuna, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bugün kamuda birikmiş izinlerinin son günü olduğunu, yarından itibaren kamu görevlisi olmayacağını duyurdu.

Konunun gündemi fazla meşgul etmesinden dolayı konuya nokta koymak adına bu paylaşım yazısını yazdığını ifade eden başarılı doktor, paylaşımında KKTC Sağlık Bakanlığı’na sunduğu istifa dilekçesini de mevcut olduğunu ifade etti.

Dr. Umut Maraşuna, 2012 yılından beridir sürdürdüğü görevinin burda son bulduğunu, kararından vazgeçirmek için idari kadrodan çok arayan, çabalayan olduğunu dile getirdi.

 Ancak mevcut sistemin değişeceğine inanmadığını kaydeden Maraşuna, hastanede Endokrinolog kalmamasının kendisini beni fazlasıyla üzdüğünü, ancak tek bir insana bu kadar iş yüklenemeyeceğini, tüm adadaki tüm diyabetlilerin, tiroid hastalarının vs idari ve tüm acil/elektif yükü bir kişinin yüklenemeyeceğini söyledi.

Dr. Umut Maraşuna, mevcut yapı düzeltilmediği taktirde kendisinden sonra oraya bir robot bile görevlendirilse, o robot yanacağını bildirdi. Dr. Maraşuna, artık hastaneye dönmesi için kimsenin kendisini aramasını, kararının kesin olduğunu kaydetti.