Türkiye'de Kadıköy Fikirtepe Mahallesi Özbey Caddesi’nde bulunan 3 katlı binanın üçüncü katında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından binada yangın çıktı. Binada yaşayanlar hızla dışarı çıkarken ihbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yaklaşık 1 saat sonra kontrol altına alındı. Olayda yaralı veya can kaybı henüz belirlenemezken patlamanın şiddetiyle çevredeki binalarda ve park halinde bulunan bazı otomobillerde hasar oluştu. Büyük korku yaşayan mahalleli sokağa dökülürken polis olayla ilgili çalışma başlattı.
 

VALİ YERLİKAYA: 3 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Olayın ardından açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, meydana gelen doğalgaz patlamasında bir yabancı uyruklu kişinin yaralandığını, 3 kişinin ise hayatını kaybettiğini duyurdu.

İBB'den açıklama: 3 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi

Öte yandan İBB tarafından yapılan bilgilendirmede de "İhbar üzerine yangından ağır hasar almış binada yapılan arama çalışmasında 3 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi" denildi.

Binada çökme riskinin bulunduğu da belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kadıköy Fikirtepe Mahallesi Emir Sokak’ta çıkan yangına İBB İtfaiyesi 8 dakikada ulaşarak müdahale etti. Dumandan etkilenen 1 kişi, ekipler tarafından kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. 56 personel ve 19 araçla yangını kontrol altına almak için yoğun çaba gösteren ekipler, soğutma çalışmalarında 3 kişinin hayatını kaybettiğini belirledi.

İBB İtfaiye ekipleri, 19.05’te Kadıköy ilçesi Fikirtepe Mahallesi Emir Sokak’ta için gelen yangın ihbarı üzerine hızlıca bölgeye intikal etti. 19.13’te olay yerine ulaşan ekipler, 3 katlı binanın 3.kat ve çatısı ile bitişiğinde bulunan 2 binaya sirayet eden yangını söndürmek için yoğun çaba gösterdi. Toplam 56 personel ve 19 araçla yapılan müdahalelerde 1 kişi dumandan etkilenmiş olarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

Binadaki yangını kontrol altına alan İBB İtfaiyesi, soğutma çalışmalarını sürdürüyor. İhbar üzerine yangından ağır hasar almış binada yapılan arama çalışmasında 3 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi.

Çökme riski bulunan binada arama çalışmalarına devam ediliyor."

İmamoğlu: Patlama doğalgaz kaynaklı değil

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu patlamanın nedeninin doğalgaz kaynaklı olmadığını belirtti.

İmamoğlu Twitter'dan yaptığı açıklamada "İstanbul Fikirtepe’deki 3 katlı binada patlama nedeniyle çıkan yangın kontrol altına alındı. İlk tespitlerimize göre patlama doğalgaz kaynaklı değil. Maalesef yangında can kaybı da var. Olayın nedeni Emniyet Teşkilatımızın raporu ile netleşecek" dedi.