24 yılı aşkın süredir doktorluk yapan Mehmet Şenol, İskele belediye başkanlığına bağımsız aday olduğunu duyurdu. Dr. Mehmet Şenol'un adaylığını açıklamasıyla birlikte "seçimi kesin kazanır" denilen mevcut beleidye başkanı Hasan Sadıkoğlu, birçoğuna göre işi zora girdi. İskele'de an itibarıyla favori adayın Dr. Mehmet Şenol olduğu iddia edildi.

adaylığını yazılı bir açıklama ile duyuran sevilen doktor Mehmet Şenol, 25 Aralık seçimlerinin İskele bölgesi için çok önemli olduğunu beldirdi. Dr. Şenol, açıklamasında bölgenin sorunlarına yer verdi. Şenol, son yıllarda yatırımın en yoğun olduğu bölgedeki nüfus artışına ve fiziki yetersizliklerine dikkat çekti. Şenol, çarpık yapılaşma nedeniyle insanların yaşam kalitesinin düşmesinin yanında doğanın zarar gördüğünü, ekosistemin tahrip edildiğini vurguladı.

Bağımsız İskele Belediye başkan adayı Dr. Mehmet Şenol açıklamasında şunları belirtti:

“25 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimler her bölge için büyük önem ifade etmekle birlikte, İskelemiz için çok daha büyük önem ifade etmektedir.

Malumunuz olduğu üzere İskelemiz son 15 yıldır yatırımın en yoğun olduğu ve yerli yabancı tüm yatırımcıların dikatini çektiği en önemli bölge durumundadır.

Bu bağlamda İskelemiz gerek fiziki olarak gerekse nüfus olarak hızla büyümektedir. Ancak bu büyüme gerçekleşirken bölgemizde de bazı sorunlar hızla artmakta ve İskelede yaşayan insanların yaşam kalitesini düşürmektedir. Doğasıyla mukayeseli üstünlüğe sahip olan İskele ilçemizin bu çarpık yapılaşma nedeniyle doğası zarar görmekte, ekosistem tahrip edilmektedir.

Bu nedenle İskele bölgesinde 24 yıldan fazla süredir doktor olarak hizmet vermekte olan ben Dr. Mehmet Şenol olarak, İskelemizin bu sağlıksız ve altyapısız gelişiminin önüne geçmek, sürdürülebilir bir kalkınma modelinin yaratılması gerektiğine inanmaktayım.

Bu bağlamda; şeffaf bir belediyecilik anlayışını hayata geçirmek, yerinden yönetim ve yerelden kalkınmayı tüm paydaşlar ile birlikte başarmak ve çok değerli İskle halkının şahsıma duyduğu güven ve sevgi dolayısı ile 25 Aralık 2022 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde İskele Belediye Başkanlığına bağımsız aday olarak aday olduğumu kamuoyuna ve İskele halkına duyururum.”