Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa Milletvekili Sıla Usar İncirli, sendikaların haklı mücadeleleri doğrultusunda ek mesaiye gelmemeleri nedeniyle devlet hastanesinde tomografi çekilemediğini söyledi.  

Birçok hastanın bu durumdan dolayı mağdur olduğunu ifade eden İncirli, hastaların tomografi için zor şartlarda özel bir sağlık merkezine taşındığını kaydetti.  

İncirli, bu yaşananların sorumlusunun hükümet olduğunu işaret etti veçalışanların ne çok sabır ettiklerini çok iyi biliyorum ve haklı eylemlerini destekliyorum. Hükümet ha bugün ha yarın diyerek aylarca çalışanları oyaladı. Bu kadar zor muydu pandemi yorgunu çalışanların haklarını ödemek?” diye sordu.  

İşte İncirli’nin ilgili paylaşımının tam metni: 

 

İncirli: Hemşire ve sağlık çalışanlarımıza minnettarım 

“Bir yakınımın ani rahatsızlanması nedeniyle Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde onlarca hastanın ve yakınının yaşadığı ızdıraba ortak oldum bu gece. 6 ayı aşkın süredir sağlık çalışanlarının ek mesai ücretlerini ödemeyen gayrı meşru hükümet KTAMS ve KAMUSEN’in ek mesaiye gelmeme kararı almasına neden oldu . Çalışanların ne çok sabır ettiklerini çok iyi biliyorum ve haklı eylemlerini destekliyorum. Hükümet ha bugün ha yarın diyerek aylarca çalışanları oyaladı. Bu kadar zor muydu pandemi yorgunu çalışanların haklarını ödemek? Geldiğimiz nokta hem hastaları hem de çalışanları perişan edecek kadar vahimdir. Sağlığın amiral gemilerinde acil servis için hayati olan tomografi cihazı mesai saatleri dışında çalışmıyor şimdi, çünkü çalışanlar ek mesaiye gelmiyor. Hastalar ambulanslarla zor şartlarda özel bir sağlık merkezine taşınıyor bu gece ve sabaha kadar taşınmaya devam edecek. Gayrı meşru hükümetin hiçbir bakanı başta sağlık bakanı hiç uyumasın bu gece. Çünkü hastanelerde korkunç bir vaziyet var, bundan onlar sorumludur. Gelsinler komadaki hastaları en kritik hallerde kendileri taşısınlar, belki yaptıklarının bedelinin ne kadar ağır olduğunu anlarlar. Bu akşam bizim gibi onlarca, yüzlerce hastaya şifa olan meslektaşlarıma, hemşire ve sağlık çalışanı dostlarıma minnettarım, iyi ki varsınız. Siz bu ülkenin sağlığını omuzlarında taşıyanlarsınız.”