Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa Milletvekili Dr. Sıla Usar İncirli, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, test sayılarının önemli ölçüde azalmasına rağmen çevremizde Covid pozitif hasta haberlerinin çoğaldığına dikkat çekti.  

Pandeminin bitmemesine rağmen pandemi ile mücadelenin devlet eliyle sonlandırıldığından yakınan İncirli, risk grubundaki hastaların tetkik ve tedaviden mahrum bırakıldıklarını, test yapılmadığı için bulaşın devam ettiğini kaydetti.  

Dr. İncirli, Sağlık Bakanlığı’nın pozitif hastaların tanı ve tedavilerini sürdürmek zorunda olduğunun altını çizdi veaksi takdirde Covid-19 için için yanan bir ateş gibi bizi yakmaya devam edecek, ilk fırsatta yine yangına dönüşecekdedi. 

 

 

İncirli: Etrafta sıkça Covid pozitif duyuyoruz 

 

İşte İncirli’nin konuyla ilgili paylaşımının tam metni: 

 

Kimse bu yazacaklarımı duymak istemiyor, ben de yazmak istemiyorum aslında ama gerçeklerden kaçamayız. Covid-19 pandemisi hız kesti, henüz bitmedi. Ülkemizde maske zorunluluğu kalktı, hatta üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle hastaların başvurduğu hastane ve sağlık merkezlerinde bile maske takılmıyor. Bu durum sağlık çalışanlarını riske atıyor, hastane içi bulaşa davetiye çıkarıyor. Test sayıları önemli ölçüde azaldı. Buna rağmen etrafımızda sıkça Covid-19 hasta haberleri çoğalıyor. Pandemi bitmediği halde pandemi ile mücadele devlet eliyle sonlandırıldı. Risk grubundaki hastalar tetkik ve tedaviden mahrum burakılıyor. Test yapılmadığı için bulaş devam ediyor. Sağlık Bakanlığı Covid pozitif hastaların tanı ve tedavilerini sürdürmek zorundadır. Aksi takdirde Covid-19 için için yanan bir ateş gibi bizi yakmaya devam edecek, ilk fırsatta yine yangına dönüşecek.”