Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre kaza, bugün saat 21.25 raddelerinde Güzelyurt-Lefke Anayolunun 1-2 kilometreleri arasında meydana geldi.
Lefke istikametine doğru seyreden adada turist Gaziveren'de kalan Hatip SANMAZ (E-25) yönetimindeki ZNU 290 plakalı Ford marka salon araç sürücüsünün aşırı sürat ve dikkatsizliği sonucu sağa meyilli viraja girdikten sonra direksiyon hakimiyetini kaybedip yolun sağına geçti ve o esnada karşı istikametten gelmekte olan Yeşilyurt'da sakin Ömer KONUŞ (E-50) yönetimindeki HC 297 plakalı Nissan marka salon aracın önünü tıkayıp yüz yüze çarpışmışlardır.
Kaza sonucu ZNU 290 plakalı araç sürücüsü Hatip SANMAZ, HC 297 plakalı araç sürücüsü Ömer KONUŞ ve aynı araçta yolcu olarak bulunan Yeşilyurt'da sakin Keziban KONUŞ (K-43) yaralanarak kaldırıldıkları Lefkoşa Devlet Hastanesinde görmüş oldukları ilkyardım tedavilerinden sonra Acil Serviste müşahede altına alındılar.