CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Hükümetin rasathanesinden bakınca gözler kör zihinler karanlık” dedi.

İncirli, paylaşımında “Dünyadan, bilimden, çağdan kopuk iktidar vekillerine göre bir yıl esnetilip uzatılabilir  veya kısaltılıp daraltılabilir.” İfadelerine yer verdi.

İşte o paylaşım:

Bir yılın süresi tartışmaya açık mı? Bir yıl keyfi bir şekilde uzatılıp daraltılabilir mi?

Bugün koalisyon ortakları Meclis Genel Kurulu’na Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi sundu. Anayasa’nın 119. maddesinde açıkça belirtilen “yerel yönetimler seçimi 4 yılda bir  yapılır” kuralındaki yıl ifadesi iktidar tarafından tartışmaya açıldı. İddialarına göre bir yıl ilkokulda çocuklarımıza öğrettiğimiz süre değil. Dünyadan, bilimden, çağdan kopuk iktidar vekillerine göre bir yıl esnetilip uzatılabilir  veya kısaltılıp daraltılabilir. Oysa ki yüzyıllardır bir yıl dünyanın güneş etrafındaki yörüngesinde bir tur yapmasına karşılık gelen 365 günlük zaman dilimi olarak bilinmektedir. 12 ay veya 52 haftadır. Hükümetin rasathanesinden bakınca gözler kör zihinler karanlık.