HP Milletevkili Ayşegül Baybars, bu ülkede kriz olduğunu ancak bunun sadece ekonomi ve demokrasi olmadığını, en önemlisi krizin, yönetme kapasitesi olmayan ve çözüm bulamayan iktidar krizi olduğunu savundu.

“Bir ülke düşünün her şeyin fiyatı bir yılda 5 kart artsın, evine ekmek götüremesin ama krizin bizzat kendisi olan bir hükümet” diye konuşan Baybars, ülkede, yargı, basın, partiler, özel, halkın mutsuz olduğunu; hükümetin herkesi umutsuz bıraktığını savundu.

Bu ek bütçenin yasal zorunluluk gereği olduğunu, bütçe kalemlerinin aşılacağını fark edip hükümetin inisiyatifiyle yükselttiği kalemlerin olduğu zorunlu bir teknik çalışma olduğunu söyleyen Baybars, “nerde sizin enflasyonla mücadele planınız, kalkınma programınız” dedi.

Baybars, enflasyonla mücadele için tek kalem olmayan ek bütçede elektrik giderlerini karşılamak için kalem konmuş olmasını eleştirerek, bu bütçede halka gidecek tek kalemin doğrudan gelir desteği ödemesi olduğunu söyledi.

Kamuda sağlanacak sözleşmeli personel arttırımını da eleştiren Baybars, kamudaki çalışma barışını ortadan kaldıracak düzenlemeleri de doğru bulmadığını kaydetti.