Avrupa Birliği tarafından finase edilen Güzelyurt Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisinde kapasitenin artırılması amacıyla çalışmalar sürüyor.Bu çerçevede kapasite artırımı temel atma töreni düzenlendi.

Atık Su Arıtma Tesisi’nde düzenlenen tören, Proje Müşaviri Mehmet Naci Çimen’in projeyi tanıtmasıyla başladı.

Törende Avrupa Birliğini temsilen konuşan Kjartan Björnsson, projenin atık suların yeraltı sularını kirletmesini önlemek adına geliştirildiğini anlatarak, kapasite artırma çalışmalarının 15 ayda tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Kjartan Björnsson, proje ile yeraltı sularının yanısıra çevrenin de korunmuş olduğunu vurguladı.

Birleşmiş Millletler Kalkınma Programı’nı temsilen konuşan Proje Müdürü Alexandre Prieto da kapasite artışının Güzelyurt’ta artan nüfusun ve buna bağlı değişen ihtiyaçların karşılanması için önemli olduğunu belirtti.

Prieto, Birleşmiş Millletler Kalkınma Programı’nın ketsel ve kırsal alanda alanlarda altyapının geliştirilmesine destek vermeye devam edeceğini vurguladı.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da projenin yeşili korumayı, üretmeyi ve geri dönüşümü barındırdığını kaydederek, projenin kent ve ülke için önemli olduğunu söyledi.

Görevlerinin projenin sürdürülebilir olmasını sağlamak olduğunu ifade eden Özçınar, bunun da halkın projeyi sahiplenmesi, koruması ve katkı koymasından geçtiğini vurguladı.

Ardından konuşmacılar günün anısına isim plaketlerini kütüğe çaktılar ve temsili temel atma töreni gerçekleştirildi… Katılımcılar proje alanını da gezdi.