Almanya’nın, yeni tip Koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle Güney Kıbrıs’ı tehlikeli ülkeler kategorisine aldığı haber verildi.

Alihtia’nın Alman Haber Ajansı DPA’ya dayandırdığı ve “Yunanistan ve Kıbrıs Alman Hükümetinin Tehlike Listesinde” başlığıyla aktardığı habere göre Portekiz, İspanya ve Güney Kıbrıs’tan sonra Yunanistan ve Hollanda da Koronavirüs tehlike listesine alındı.

Habere göre Almanya, Koronavirüsün görülme sıklığının süratle artması nedeniyle Güney Kıbrıs’a seyahat edecek vatandaşlarından aşılarını yaptırmamış veya Koronavirüs hastalığı geçirmemişse 5-10 gün karantina uyguluyor.

Aynı gazeteye göre Güney Kıbrıs’ın, İngiltere’nin turuncu kategorideki ülkeler listesinde kalması ile İngiltere’den Güney’e uçuşların aşamalı olarak artmaya başlaması bekleniyor. Rum hava limanları işletmecisi Hermes Airport yetkilisi tarafından yapılan açıklamaya göre, İngiltere’den uçuşların önümüzdeki dönemde artarak haftada 200 sefere ulaşması bekleniyor.  Bu kapsamda TUI ve JET2 şirketleri programlarına ilave seferler ekledi, duruma göre diğer şirketlerin de benzer hareket etmesi bekleniyor.