CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli, Covid ile mücadelede aşının önemine işaret ederek, vakaların aşısı tamamlanmayanlardan dolayı yaşandığını kaydetti, aşılanmaya önem verilmesi gerektiğini, vakalardan Sağlık Bakanlığı’nın sorumlu olduğunu söyledi, eleştirilerde bulundu.

İncirli, vakaların, dövizin yükselişi gibi yükseldiğini, bakanlığın bu konudaki açığı kapatması için çalışma yapması gerektiğini ifade ederek, aşı yaşı gelenlerin zamanında aşılanmadığını kaydetti.

Sağlık Bakanlığı’nın ilaç, tetkikler, testler, tıbbi malzemeler konusunda da zafiyetler yaşadığını ancak şimdiki bütçeye baktığında da yeterli görmediğini, yedek ödeneklerdeki artışı anlamadığını ifade eden İncirli, Covid döneminin zor geçeceğini, dövizin yükselişinin de acımasız olduğunu, halkı çok sıkıntılı bir sürece soktuğunu söyledi, ancak bu sürecin daha doğru yönetilebileceğine inanç belirtti.

İncirli, Girne’de yeni bir hastaneye ihtiyaç olduğunu ve bu yönde adımların geciktirilmeden atılmasını istedi, bunun yanında altyapıya gerekli yatırımların yapılması gerekliliğine değindi. İncirli, Girne’de temeli atılan askeri hastanenin halka da hizmet verip vermeyeceğini sordu.