Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Fikri Toros, sosyal medya üzerinden yapmış olduğu açıklamada, 2022 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’na işaret etti.

CTP’li vekil Toros, yasa tasarısının Maliye Bakanlığı tarafından yasal zorunluluk gereği 28 Ekim 2021 tarihinde hazırlanarak, Cumhuriyet Meclisine gönderildiğini aktardı.

Bakanlar Kurulu’nun onayını takiben yasa tasarısının komite aşamasının Kasım ayı, Genel Kurulu aşamasının ise Aralık ayı içerisinde tamamlanması gerektiğine vurgu yapan Toros, “Yasa 1 Ocak 2022 tarihinde yürürlüğe girmelidir” dedi.

Ocak 2022’de olması muhtemel erken genel seçim sonrasında kurulacak olan yeni hükümetin bütçeye ilişkin yasal süreci en erken Mart ayında tamamlayabileceklerine dikkat çeken Toros, “Dahası, Nisan ayında yürürlüğe girecek olan Yerel Yönetimler Seçimi süreci nedeniyle, bütçe kullanımı Haziran sonu başlayabilecektir. Bunun etkileri, hızla tırmanmakta olan ekonomik ve mali zorluklara yeni bir boyut kazandıracaktır!” ifadelerini kullandı.

Fikri Toros, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Kurulduğu iddia edilen UBP-DP azınlık hükümetinin Bütçe Yasasını seçim sonrasına ötelemesi, bağımsız milletvekillerinin ‘desteğini’ sorgulanır hale getireceği aşikardır.

Ayrıca, Sayın Çaluda’nın yapmış olduğu açıklama azınlık hükümetinin ekonomik ve mali sorunlara dair ciddi bir sorumsuzluk ve görev ihmali sergileyeceği anlamına gelmektedir!”