CTP Milletvekili Fikri Toros, sosyal medya hesabından “FAİZ BEY! “ÖNCE YURDUNU SEVMELİ İNSAN” başlıklı bir paylaşımda bulundu.

İşte o paylaşım:

“FAİZ BEY! “ÖNCE YURDUNU SEVMELİ İNSAN”

Türkiye’de yaşanan siyasi ve ekonomik gelişmeler nedeniyle erimeye devam eden Türk Lirası karşısında halkımız ağır bedeller ödemekte ve perişan olmaktadır. Bu fakirleşmenin ve ekonomik daralmanın önüne geçmesi beklenirken, Sayın Başbakan’ın Kıbrıslı Türkleri daha da yalnızlaştıracak açıklamalar yapmasını esefle kınıyorum!

Kıbrıs bir bütün olarak Avrupa Birliği üyesidir. Devam eden siyasi sorun nedeniyle, AB mevzuatı kuzey’de askıya alınmış durumdadır. Ayni nedenle, Ada’nın kuzeyi Avrupa Ekonomik Bölge ve Euro bölgesi dışındadır. Kapsamlı çözümle birlikte Ada’mız federal çatı altında yeniden birleşecek ve kuzey de mevzuat kapsamına girecektir.

Yatırım iklimini iyileştirmek ve yatırımcıları ülkemize kazandırabilmek için, AB direktif ve standartlarıyla uyumlaşmak bir zaruriyettir. Yenilenebilir enerji kaynaklarına dönüşüm, sağlık, hijyen ve çevre standartlarına erişim, rekabet avantajı ve tercih edilen bir yatırım ortamının ön koşulları arasındadır!

Gün geçtikçe fakirleşen halk adına tek bir adım atılmazken Avrupa Birliği’nden gelen mali yardımlara eskisinden çok daha fazla ihtiyaç duyulurken Sayın Sucuoğlu’nun sorumsuzca, “AB beni çok ilgilendirmez, yeni yasalar çıkarıp tanınmamışlığın avantajlarından yararlanacağız” demesi, sosyal ve ekonomik kalkınmanın gerektirdikleri hakkında en ufak bir fikri olmadığını ortaya koymuştur.

Sayın Başbakanı gerginlik politikalarına ortak olmamaya ve toplumumuzun içinde bulunduğu çıkmazı daha da derinleştirecek açıklamalar yapmaktan bir an önce vazgeçmeye davet ediyorum!”