Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Ünal Üstel’in CTP’yi “belediyeler reformunu” engellemeye çalışmakla suçlamasına kişisel sosyal medya hesabından cevap verdi.

“Keşke siyasi saiklerle, yerel demokrasi ve yerinden yönetim ilkesi katledilerek, yerel yönetimleri reforme değil deforme edecek ve kaos yaratacak bir metinde ısrarlı olmasalardı, ortada gerçekten bir reform olsaydı da destekleseydik!” diyen Erhürman, ayrıca UBP Genel Sekreteri Hasipoğlu’nun CTP’nin katkılarına Meclis’te teşekkür etmesini ettiğini hatırlattı ve “keşke bundan haberdar olsaydı!” dedi.

Tufan Erhürman, CTP’ye laf atma çabasına girmeden önce, olan bitenden de, birbirlerinden de haberdar olmalarında fayda olacağını sözlerine ekledi.

“Hasipoğlu, CTP’ye teşekkür etti, keşke haberdar olsaydı”

İşte ilgili paylaşımın tam metni:

Sn. Üstel bizi "belediyeler reformu"nu engellemeye çalışmakla suçlamış. Keşke siyasi saiklerle, yerel demokrasi ve yerinden yönetim ilkesi katledilerek, yerel yönetimleri reforme değil deforme edecek ve kaos yaratacak bir metinde ısrarlı olmasalardı, ortada gerçekten bir reform olsaydı da destekleseydik!

Bu arada yine keşke Sn. Üstel UBP Genel Sekreteri Sn. Hasipoğlu'nun bütün bunlara karşın CTP olarak bize koyduğumuz katkılardan dolayı Meclis'te teşekkür ettiğinden haberdar olsaydı!

Bunlara ek olarak Sn. Üstel, 51/95 sayılı belediyeler yasası konusunda da bize "komite aşamasında ortak çalışma çağrısı" yapmış. Son keşke de bu! Keşke Sn. Üstel Komite'deki üyelerine sorsa da, CTP'li üyelerin 51/95 sayılı Yasa konusunda bugüne kadar koymaya çalıştığı katkılar konusunda bilgi sahibi olsaydı!

CTP'ye laf atma çabasına girmeden önce, olan bitenden de, birbirinizden de haberdar olmakta yarar var! Keşke!