Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, UBP’de bazı milletvekillerinin kendilerine "iki devletli çözüm konusunda birlikte çalışma çağrısı" yaptıklarını işaret ederek, kendilerinin iki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı federasyonun neden tek gerçekçi çözüm modeli olduğunu her platformda tartıştıklarına dikkat çekti.

Yine, bundan sonra da, her platformda, bilgi temelli bir biçimde bütün bunları tartışmaya açık olacaklarına vurgu yapan Erhürman, “gelin bilgiyi temel alarak kamuoyu önünde bir daha tartışalım. Samimiyet varsa, bu ülkenin, bu halkın geleceği için hangi konuda "birlikte çalışabileceğimize" yine hep birlikte karar veririz!” dedi.

İşte ilgili paylaşımın tam metni:

Bazı UBP milletvekili arkadaşlar bize "iki devletli çözüm konusunda birlikte çalışma çağrısı"nda bulunduklarını söylüyorlar.

Biz, federasyonun ne olduğunu, siyasi eşitliğin ne anlama geldiğini, federasyonda egemenliğin nasıl paylaşıldığını, BM Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde iki devletli çözümün mümkün olup olmadığını, iki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı federasyonu neden tek gerçekçi çözüm modeli olarak gördüğümüzü her platformda tartıştık. Bundan sonra da, her platformda, bilgi temelli bir biçimde bütün bunları tartışmaya açığız.

Gelin bilgiyi temel alarak kamuoyu önünde bir daha tartışalım. Samimiyet varsa, bu ülkenin, bu halkın geleceği için hangi konuda "birlikte çalışabileceğimize" yine hep birlikte karar veririz!