Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs Postası TV’de Gökhan Altıner’in sunduğu “Sabah Postası” programına telefonla bağlanarak, iktidarın kendi istediği seçim tarihini onaylatmak adına önermeye hazırlandığı ad-hoc komite ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bugün toplanacak Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu gündeminde, söz konusu ad-hoc komitenin kurulması önerisinin bulunduğunu ifade eden Erhürman, “Bu konuda bizim tavrımız son derece net. Seçim tarihiyle ilgili yetkili olan komite, Hukuk ve Siyasi İşler Komitesidir” dedi.

Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi’nde, muhalefet ile iktidar vekil sayısının eşit olması nedeniyle, hükümetin istediği seçim tarihinin geçirilemediğini, bu nedenle de bir ad-hoc komite oluşturulması önerisinin ortaya çıktığını belirten Erhürman, “Meclis Başkanlığı’nın da kendilerinde olmasını dikkate alarak Meclis Başkanı’nın oyuyla ad-hoc komitede çoğunluk sahibi olmak ve kendi istedikleri seçim tarihini geçirmek istiyorlar” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.... https://www.kibrispostasi.com/c35-KIBRIS_HABERLERI/n377865-tufan-erhurman-hukumetin-adhoc-komite-onerisi-anayasadaki-temel-ilkelere-tamamen-aykiri