Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, 15'li yumurta 39 TL'den 45 TL'ye, ekmek 8 TL'ye çıktığını, süt, tavuk, hellim, yoğurt gibi diğer temel gıda fiyatlarının sırada olduğuna dikkat çekerek, başta asgari ücretliler ve özel sektör çalışanları olmak üzere herkesin alım gücünün her gün daha da düştüğüne vurgu yaptı.

Bunları yetmediğini, eğitimde hademelerin sendikalı oldular diye aylardır maaş alamadıklarını hatırlatan Erhürman, sağlıkta temizlik işçilerinin sosyal sigortalarının da aylardır yatmadığını dile getirdi.

Tufan Erhürman, dar gelirlilerin durumlarının bu olduğunu, hükümetten konuyla ilgili tek adımın olmadığını söyledi. Erhürman, hükümeti kast ederek, halktan kaynaklanan bir meşruluk olmayınca, halkın gündeminden bu kadar kopmuş olmanın da sürpriz olmadığını sözlerine ekledi.

“Dar gelirlinin durumu bu! "Hükumet"ten konuyla ilgili tek adım yok!”

İşte ilgili paylaşımın tam metni:

15'li yumurta 39 TL'den 45 TL'ye, ekmek 8 TL'ye çıktı. Süt, tavuk, hellim, yoğurt... Fiyatlar durmuyor. Bunlar temel gıdalar!

Başta asgari ücretliler ve özel sektör çalışanları olmak üzere herkesin alım gücü her gün daha da düşüyor. Yetmiyor, eğitimde hademeler sendikalı oldular diye aylardır maaş alamıyor. Sağlıkta temizlik işçilerinin sosyal sigortaları aylardır yatmıyor!

Dar gelirlinin durumu bu! "Hükumet"ten konuyla ilgili tek adım yok! Ama aynı "hükumet" "reform"a doymuyor! Devam edeceğiz diyor! Halktan kaynaklanan bir meşruluk olmayınca, halktan ve onun gündeminden bu kadar kopmuş olmak da sürpriz değil tabii!