Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, seçim tarihi ile ilgili Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararının ardından Cumhurbaşkanlığı’nın, "süreci mantıklı şekilde yönetmenin görevleri olduğunu" açıklamasına değinerek, sürecin bundan sonrasının mantıklı biçimde yürütülmesinin tek yolunun, "ben yaparım olur" zihniyetinden vazgeçip Meclis içinde istişare kanallarını açmak olduğunu belirtti.

Tufan Erhürman, aksinin, "belediyelerin birleştirilmesi ile ilgili yasa"nın Resmi Gazete'de tam da bugün yayımlanmış olmasının düşündürdüğü gibi, kaostan medet ummaktan başka bir anlama gelmeyeceğini ifade etti.

İşte ilgili paylaşımın tam metni:

Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararından sonra Cumhurbaşkanlığı, "süreci mantıklı şekilde yönetmenin görevleri olduğunu" açıklamış.

Anayasa Mahkemesi'nin kararından da anlaşılabileceği gibi bugüne kadar bütün uyarılara karşın son derece mantıksız, hukuksuz ve anti demokratik bir biçimde yönetilen sürecin bundan sonrasının mantıklı biçimde yürütülmesinin tek yolu, "ben yaparım olur" zihniyetinden vazgeçip Meclis içinde istişare kanallarını açmaktır.

Aksi, "belediyelerin birleştirilmesi ile ilgili yasa"nın Resmi Gazete'de tam da bugün yayımlanmış olmasının düşündürdüğü gibi, kaostan medet ummaktan başka bir anlama gelmeyecektir!