Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Yedidalga köyünde çıkan yangında yangın helikopterinin geç gelmesi ile ilgili tartışmalara değindi. 

Bakım için ülkede olmayan helikopter yerine baika bir helikopterin gelerek yangına müdahale ettiğini ve ülkede konuşlandığının duyurulduğunu işaret eden Erhürman, “peki madem ki böyle bir olanak vardı, bu son derece kolay çözüm Yedidalga'daki yangından önce bulunamaz mıydı? Bu yolla Yedidalga'daki yangına helikopterin geç müdahalesi önlenemez miydi?” diye sordu.  

 

İnanılır gibi değil!” 

 

Erhürman’ın paylaşımı: 

Yedidalga'daki yangında yine helikopter tartışması. Ülkede konuşlandırılan helikopter bakım ihtiyacı dolayısıyla adada değilmiş. Yetkililer, "başka helikopter geldi. Bizde konuşlandırılan geri gelene kadar bu helikopter burada kalacak" diyorlar.  

Peki madem ki böyle bir olanak vardı, bu son derece kolay çözüm Yedidalga'daki yangından önce bulunamaz mıydı? Bu yolla Yedidalga'daki yangına helikopterin geç müdahalesi önlenemez miydi? Birileri bize helikopter bakımdayken yangın çıkmayacağını taahhüt etmişti?! İnanılır gibi değil! 

Yedidalga'ya, Kantara'ya, hepimize geçmiş olsun!”