Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 56,58 kuruşluk elektrik zammına işaret ederek, nizamnameye göre elektrikte 2 ayda bir döviz ve akaryakıt fiyaklarına endeksli fiyat düzenlemesi yapıldığını belirtti.  

Döviz ve akaryakıttaki zammın diğer ürünlere de yansıdığına vurgu yapan Erhürman, elektrik zammının 2 ayda bir belirlenirken, vatandaşın gelirlerinin 6 ayda bir veya senede 3 kez belirlendiğini kaydetti.  

Alım gücünün kontrolsüz bir şekilde düştüğünü, tam da bu nedenle kısa vadede iki ayda bir hayat pahalılığı, asgari ücret, üreticiye destek ayarlaması, orta vadede euro'ya endeksleme gerektiğini anlatan Ana muhalefet lideri Erhürman, “Aksi halde ne toplumu, ne de üreticiyi koruyabileceğiz!” dedi.  

Erhürman: “Gelirlerde 2 ayda bir hesaplanmalı 

 

İşte Erhürman’ın ilgili paylaşımının tam metni: 

 

Elektriğe 56,58 krş zam. Gerekçe? Nizamname'ye göre iki ayda bir fiyat düzenlemesi yapılması gerekiyor. Elektrikte fiyat düzenlemesinin ana unsurları ne? Akaryakıt ve döviz. Bunlardaki artışlar hem elektriğe, hem de her şeye yansıyor. Ama vatandaşın giderleri bunlar üzerinden en az iki ayda bir belirlenirken gelirler altı ayda bir veya senede üç. 

Alım gücü bunun için kontrolsüz bir şekilde düşüyor. Tam da bu yüzden kısa vadede iki ayda bir hayat pahalılığı, asgari ücret, üreticiye destek ayarlaması, orta vadede euro'ya endeksleme. Aksi halde ne toplumu, ne de üreticiyi koruyabileceğiz!”