Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda hükümet mensuplarının basın ve ifade özgürlüğüne sınırlayan yasa tasarısı ile ilgili çelişkili açıklamalarını eleştirdi. Başbakan Yardımcısı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı'nın "teknik hata yapmışız, yanlışlıkla yürürlükte olmayan yasaya bakmışız, Yüksek Mahkeme'nin internet sitesinde yeni yasa yokmuş" şeklindeki açıklamasına değinen Erhürman, Yüksek Mahkeme Genel Sekreterliliği'nin Arıklı'nın bu iddiasını yalanladığını hatırlattı ve "Bu açıklamadan sonra da hala susmayın ve açıklama yapmaya devam edin. Sorumsuzluğun, ciddiyetsizliğin bu kadarı!" dedi.
"Hala susumuyorlar, konuşmaya devam ediyorlar"
İşte Erhürman'ın ilgili paylaşımının tam metni:
"Siz "hükumet"inizin ilk yasa tasarısı olarak düşünce özgürlüğünü sınırlayan metinleri Resmi Gazete'de yayımlayın. Bununla yetinmeyin ivedilik de isteyin. Günlerce gerek Meclis'te, gerek dışarıda insanlar size dert anlatmak için boğazlarını yırtmak zorunda kalsınlar. Sonra, teknik hata yapmışız, yanlışlıkla yürürlükte olmayan yasaya bakmışız, Yüksek Mahkeme'nin internet sitesinde yeni yasa yokmuş diye açıklama yapın.
Yüksek Mahkeme Genel Sekreterliği'ni, "hayır bizim sitemizde yeni yasa vardı" diye açıklama yapmak zorunda bırakın. Bu açıklamadan sonra da hala susmayın ve açıklama yapmaya devam edin. Sorumsuzluğun, ciddiyetsizliğin bu kadarı!"