Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakanlığa bağlı Kıbrıs Vakıflar Bankası Ltd. ile K.T. Kooperatif Merkez Bankası Ltd. Turizm Bakanlığı'na bağlandığını, bunun yeni hükümet kurulurken değil, hükümet görevine devam ederken ve yerel seçimler yaklaşırken olduğuna dikkat çekti.

“Belli ki UBP'den DP'ye, Başbakanlık'tan Turizm Bakanlığı'na geçtiğinde bankaların daha iyi yönetileceği düşünülmüş!” diyen Erhürman, bu zihniyetin derdinin de, gailesinin de bu ülke, bu halk olmadığının her “icraat”ta bir kez daha göründüğünü ifade etti.

İşte ilgili açıklama;

“Başbakanlığa bağlı Kıbrıs Vakıflar Bankası Ltd. ile K.T. Kooperatif Merkez Bankası Ltd., Turizm Bakanlığı'na bağlandı. Yani UBP'den DP'ye geçti. Yeni bir hükumet kurulurken değil, "hükumet görevine devam eder ve yerel seçimler yaklaşırken"!

Belli ki UBP'den DP'ye, Başbakanlık'tan Turizm Bakanlığı'na geçtiğinde bankaların daha iyi yönetileceği düşünülmüş! Bu zihniyetin derdinin de, gailesinin de bu ülke, bu halk olmadığı her "icraat"ta bir kez daha görülüyor!”