Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Anayasa Mahkemesi’nin yerel seçimler için hükümetin aldığı 27 Kasım tarihini iptal etmesinin ardından, gerekçeli kararın 12. sayfasında yer alan ifadelere vurgu yaptı.

Oy çokluğuyla yaratılan bu kaosun yine 27 parmak ve “ben yaparım olur” zihniyeti ile daha da büyütülmeye kalkılmaması gerektiğini belirten Erhürman, yaratılan bu anomaliyi Meclis'in ancak bir bütün olarak aşabileceğinin bilinciyle hareket edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

İşte ilgili paylaşım:

Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararının 12. sayfası: "Anayasa Mahkemesi, huzurundaki dava konusu Yasa'nın Anayasa'ya aykırı olup olmadığını incelemekle yükümlüdür. Kararın yerel seçimlerin yapılması noktasında ülkedeki etkisinin ne olacağını düşünmek, Yasa'yı kabul eden, milletin temsilcilerinden oluşan Cumhuriyet Meclisi'ne aittir. Yerel seçimlerin nasıl tekrar yapılabileceğine karar verme yetkisi Anayasa Mahkemesi'nin değil, Cumhuriyet Meclisinin görevidir".

Umarım oy çokluğuyla yarattığınız bu kaosu yine 27 parmak ve "ben yaparım olur" zihniyeti ile daha da büyütmeye kalkmaz, yaratılan bu anomaliyi Meclis'in ancak bir bütün olarak aşabileceğinin bilinciyle hareket edersiniz!