Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Ergüven, Hellim Çalışma Grubu’nun, Kıbrıs Türk toplumundan 5 temsilci ile Kıbrıs Rum toplumundan 5 temsilcinin katılımı ve Avrupa Komisyonu Reform ve Uyum Direktörlüğünün başkanlığında toplandığını duyurdu.

Toplantı, Dayanışma Evi’nde bugün gerçekleştirildiğini belirten Ergüven, hellimin ortak sahiplerinin belki de ilk kez bu düzeyde karşılıklı olarak birbirlerini dinlediklerini ve birbirlerinden bir şeyler öğrendiklerini kaydetti.

Adamızın tarihi ve kültürel bir değeri olan hellimin tescilinden her iki toplumun da eşit ve adil bir şekilde faydalanması için çalışmalarına devam edeceklerini ifade eden Mustafa Ergüven, “bu bağlamda, başlatılan bu diyalog sürecini bir kez daha selamlıyor ve Grubu kuran Avrupa Komisyonu’na teşekkür ediyorum” dedi.

İşte ilgili paylaşımın tam metni:

Bugün Dayanışma Evi’nde tarihi bir toplantıya katılım gerçekleştirdik. Hellim Çalışma Grubu, Kıbrıs Türk toplumundan 5 temsilci ile Kıbrıs Rum toplumundan 5 temsilcinin katılımı ve Avrupa Komisyonu Reform ve Uyum Direktörlüğünün başkanlığında toplandı. Hellim'in ortak sahipleri belki de ilk kez bu düzeyde karşılıklı olarak birbirini dinledi ve birbirinden bir şeyler öğrendi. Adamızın tarihi ve kültürel bir değeri olan Hellim’in tescilinden her iki toplumun da eşit ve adil bir şekilde faydalanması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu bağlamda, başlatılan bu diyalog sürecini bir kez daha selamlıyor ve Grubu kuran Avrupa Komisyonu’na teşekkür ediyorum.