Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alınan yeni kararları açıkladı. Mart ayı itibariyle kademeli normalleşmeye başlanacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İllerimizi düşük, orta, yüksek, çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz. Restoran kafeler için yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacak. Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma kısıtlamasını illerdeki duruma göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

GARA'DA PKK KATLİAMI

Hiçbir insanımızın kanı dökülmesin analar ağlamasın diye her türlü gayreti samimiyeti gösterdik.

Türkiye üzerinde emeli olan çevreler 2013 yılından itibaren PKK'yı yeniden harekete geçirdiler.

Güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu kırmak için birçok harekat gerçekleştirdik.

2015'ten bugüne kadar) Yurt içinde 6 bin, yurt dışında 6 bin 900 olmak üzere toplam 12 bin 900'ün üzerinde terörist imha edilmiştir. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 17 bin 750'yi buldu.

15 Temmuz'da Türkiye'ye diz çöktürmeye çalışanlara karşı milletimiz canı pahasına tarihi bir ders vermiştir.

Terör örgütünün yıllarca uğraşarak kurduğu kadronun önemli bir bölümü 5 yıllık süre içinde bertaraf edilmiştir. Ezanımız, bayrağımız vatanımız başta olmak üzere kutsallarımız söz konusu olduğunda gözümüz dünyayı görmez.

Türkiye'yi kimi vakit tarihiyle kimi vakit poltikalarıyla yargılamaya kalkanların geçmişi ve bugünü tertemiz değildir.

Bizim elimizde tek bir masumun kanı yoktur, olmamıştır, olmayacaktır. Bizim geçmişimizde tek bir coğrafyanın veya toplumun sömürülmesinin ayıbı yoktur, olmamıştır, olmayacaktır.

Katran karasından beter halleriyle ülkemize insanlık, hak, adalet, özgürlük, demokrasi dersi vermenin peşine düşenlere diyorum ki, önce siz aynaya bakın ve kendi gerçeklerinizle yüzleşin.

Hiçbir zaman eğilmedik hiçbir zaman teslim olmadık. Bugün Türkiye kendine her zamankinden çok daha fazla güvenmektedir.

KILIÇDAROĞLU'NA GARA TEPKİSİ

Terörle mücadele meselesi, her türlü siyasi çekişmenin, hesabın, günlük polemiklerin üzerinde tutulması gereken milli bir konudur. Terör örgütünü kınamayan hiç kimse kendini bu ülkenin siyasetçisi bu ülkenin partisi olarak tanıtamaz.

Biz milletimizle birlikte gerektiğinde 7 düvele meydan okuyarak bu harekatları gerçekleştirdik.

Alçaklıkta demiyorum, çukurlukta sınır tanımayan bu terör örgütü yardakçılarına Cumhur İttifakı olarak diyoruz ki; asıl bu millet sizden önce şehidimizin, onca gazimizin hesabını soracak. Hem de öyle bir soracak ki bir daha kimse benzer ihanetlere teşebbüs edemeyecek

İlk seçimde bu zatın hak ettiği dersi son defa alacağına inanıyorum.  CHP'nin belediyecilikteki başarısızlıklarına dikkat çekmek için söylediğim bir ifadeyi Gara'daki operasyonla ilişkili hale getirecek kadar alçalabilen bu süfli zihniyet karşısında adeta sözün bittiği yerdeyiz

2023'TE AY'A GİTME HEDEFİ

Ay'a ulaşmak ya da uzaya bir Türk vatandaşını göndermek gibi hedefler, emin olun yalnızca birkaç adım ötemizdedir. Bu vizyoner atılıma uzay masalı diyecek kadar küçüldüler.

İnşallah birçok yenilikçi teknolojiyle TOGG, hedeflediğimiz tarihte milletimizin hizmetine sunulacak.

EKONOMİ

Ekonominin gösterdiği performans salgın sonrası süreçte ülkemize duyulan güveni artıracak.

Sanayi üretimindeki güçlü artış, Türkiye'nin 2020 yılını pozitif büyümeyle kapatacak nadir ülkelerden olduğunu bir kez daha teyit etti.

Kısa çalışma ödeneğinin süresini son kez Mart sonuna kadar uzattık.

Toplamı 311 milyar lirayı bulan destek ve teşviklerle sıkıntıları bir nebze hafifletmenin gayreti içindeyiz.

Buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi hububat ürünlerinde dekara 8 lira olan desteği 16 liraya yükseltiyoruz.

Gübre desteklerini yüzde 100 artışla 2 katına çıkarıyoruz.

Organik ve organomineral gübre kullanan üreticilerimize ise ilave olarak dekara 10 lira olan destekleme ödemesini 20 liraya yükseltiyoruz.

YÜZ YÜZE EĞİTİM

Normalleşme adımları atıyoruz yüz yüze eğitim müjdesini paylaşmıştık.  Halen uzaktan eğitimle faaliyetlerine devam eden öğrencilerimizin durumu, illerimizdeki vaka sayısına göre değerlendirilecektir.

Aşı çalışmaları hızla sürüyor 5,5 milyonun üzerinde aşılama yapıldı.

MART'TA KADEMELİ NORMALLEŞME BAŞLIYOR

Mart aşılamada çok büyük mesafe kat edeceğimiz ve oldukça yüksek rakamları göreceğimiz bir ay olacaktır. Sağlık Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak Mart ayı başı itibari ile kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz. İllerimizi vaka, aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek, çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz.

Restoran, kafe, kıraathane ve benzeri esnafımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.

Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma sınırlamasını illerde vaka, aşılama ve diğer kriterlere göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz.

Biraz daha sabrederek, biraz daha fedakarlık yaparak bu musibeti tehdit olmaktan çıkartabilecek bir yerde duruyoruz.